Mijn 2017 set up

Ik heb mijn set up voor 2017 behoorlijk veranderd ten opzichte van 2016 en het leek mij leuk om dit te delen. Vorig jaar heb ik vrijwel alleen mijn bullet journal gebruikt, met af en toe een losse agenda ernaast. Ik gebruik nog steeds Google Calendar voor mijn afspraken, zo hoef ik niet een losse agenda mee te nemen. Maar verder is er behoorlijk wat veranderd.

Als planner gebruik ik mijn Happy Planner. Ik kocht deze begin 2016 en heb er later nog een losse zes maanden planning bij gekocht. In mijn Happy Planner hou ik mijn afspraken bij. Nu denk je natuurlijk dat ik alles twee keer doe, in Google Calendar en mijn Happy Planner. Dat is ook zo. Maar soms mis ik het overzicht en dat krijg ik het beste op papier. In mijn Happy Planner hou ik daarnaast bij het maandoverzicht mijn doelen voor die maand bij.

In mijn bullet journal hou ik geen vooruitplanning meer bij. Ik vond het vervelend om steeds maar een korte periode vooruit te plannen en dat irriteerde me op een gegeven moment behoorlijk. Mijn bullet journal gebruik ik voor lijstjes (zoals gelezen boeken, films die ik heb gekeken, mijn statistieken en meer) en voor dagelijkse to do lijstjes. Hierboven zie je een voorbeeld van een paar dagen (die nog niet helemaal gevuld zijn, het is immers nog vakantie!) en ik moet zeggen dat dit wel de planning is die ik het meest gebruik. Dit doe ik overigens al jaren, toen ik nog niet van bullet journalling op de hoogte was. De ene week gebruik ik een dag per pagina, op rustigere weken gebruik ik een halve pagina voor een dag.

Mijn blogplanning hou ik dit jaar bij in de maandplanner van Stadivarius. Je ziet dat het mijn maand al redelijk goed gevuld is. Daarnaast streep ik af wat ik al geschreven heb, zo houd ik goed het overzicht. Ik heb genoeg ruimte om de planning voor StationeryLovers en mijn eigen blog bij te houden.

Of ik het de rest van het jaar zo blijf doen, weet ik niet, maar dit is wel een set up die ik al jaren gebruik en waar ik ook bijna elk jaar een aantal keren op terug kom. Maar ja, met al die mooie planners die er zijn, weet je nooit waar ik halverwege het jaar gebruik van maak.

Wat is jouw set up voor 2017?

7 comments on “Mijn 2017 set up

  1. Ik ben vorig jaar januari begonnen met het bijhouden vaan bujo en gebruik eigenlijk sindsdien mijn agenda niet meer, ik geloof dat deze nu ook verlopen is. Ik weet zeker dat ik geen nieuwe ga kopen, dit systeem werkt voor mij zo goed. Ik ben alleen nog zoekende hoe ik mijn blog erin kan voegen. Doe ik een apart boekje? Waar ik elke keer een maandplan in teken of wil ik toch een maandplanner daarvoor naast mijn blogboekje? Maar wat doe ik dan wanneer ik onderweg ben. Dat zijn de enige vraagtekens die ik nog heb bij mijn bujo šŸ™‚

  2. Grappig, zo’n artikel heb ik onlangs ook geplaatst! Ik gebruik de Flow agenda voor mijn afspraken en het plannen van mijn week, mijn Daily Journal voor to-do’s en mijn bullet journal voor allerlei notities. De Team Confetti-agenda heb ik om mijn blogzaken mee te plannen.

  3. Ik werk nog steeds met een combinatie van verschillende zaken. Zo gebruik ik de Google Calendar samen met mijn echtgenoot. Daarnaast heb ik een eenvoudige A5-agenda met ringetjes als blogplanner en een kleine agenda van Action als klusjes-agenda. Daar staan naast de afspraken ook de zaken in die ik per dag gedaan wil krijgen. Daarnaast heb ik nu ook een Bullet Journal maar blijkbaar gebruik ik die net iets anders als de meeste mensen. Voor mij is het immers niet zozeer gericht op planning maar op zaken die me leuk lijken om later doorheen te bladeren. Lijstjes met zaken die me gelukkig maakten, wishlists, leuke post en attenties, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *