Mijn 2017 setup – Angelica


Door de jaren heen veranderd er een hoop, zo ook het plannen wat ik doe. Plannen is iets wat ik nooit los kan laten, al komt er soms veel verandering in mijn planning zelf. Het is en blijft het fijnst om alles op een stukje papier neer te krabbelen zodat je je hoofd leeg kunt maken. Vandaag laat ik jullie mijn setup voor 2017 zien en ik moet jullie eerlijk bekennen dat mijn setup nog nooit zo groot is geweest.

Leuchtturm 1917 – Bullet Journal methode

Het is niet geheel onbekend dat ik een Leuchtturm 1917 gebruik, de eerste plan artikelen zijn al online gekomen en op Instagram hebben jullie ook al het een en ander voor bij zien komen. Het Bullet Journal systeem is een systeem dat je op verschillende manieren kunt gebruiken van minimalistisch tot Pinterest perfect, iedereen heeft zo zijn of haar eigen manier. Op het moment merk ik heel erg dat het minimalistische systeem heel erg voor mij werkt. Ik laat de journal voor mij werken en niet andersom. Zo maak ik hier week planningen, dagelijkse planningen, mini dagboekjes en kleine doodles. Tot nu toe is januari een van de meest productieve van de afgelopen zes maanden. De Leuchtturm 1917 is en blijft voor mij een favoriet en gebruik op het moment mijn tweede Leuchtturm dus voor het bullet journal systeem.

Maandplanner

Onlangs kocht ik een maandplanner bij Stradivarius, die Femke ook heeft, ik ben er dol blij mee. Zo kan ik naast mijn Bullet Journal makkelijk de maand naast mij open slaan inplaats van iedere keer heen en weer te gaan met een bladzijde. De maand februari heb ik al helemaal ingedeeld met werktijden, onregelmatige werkdagen en de dagen waarop artikelen voor Stationerylovers online gaan komen. En ik moet zeggen, het geeft mij rust om alvast z’n voorruit zicht te hebben.

Moleskine

Onlangs ontvingen Femke en ik van Uncover Lab een ontzettend mooie Moleskine (Het artikel lees je hier). Hierin schrijf ik alle ideetjes die ik heb voor artikelen en ook andere dingen. Zoals data voor back-ups die ik moet maken, een concept met artikelen voor de aankomende maand en zo nog wat zakelijke dingen die ik bijvoorbeeld nog wil bespreken met Femke en/of met bedrijven.

Op het moment gebruik dus drie verschillende dingen om mijzelf zo productief mogelijk te houden. In het begin dacht ik echt dat ik juist het overzicht kwijt zou raken met drie ‘planners’ tegelijk maar eigenlijk valt dat ontzettend mee. Naar mijn gevoel ben ik productiever geworden, creëer ik meer rust in mijn hoofd en houd meer tijd over voor andere dingen. Juist omdat ik alles goed plan. Voor nu is dit mijn setup voor 2017 en ik ben er ontzettend blij mee. Misschien dat het met een half jaar weer anders is,  who knows! Dan zien jullie vanzelf een nieuwe blogpost verschijnen.

Gebruiken jullie meer planners tegelijkertijd om gestructureerd zijn?

 

 

3 comments on “Mijn 2017 setup – Angelica

  1. Ik kies er zelf ook bewust voor om meerdere planners te combineren. Een blog-agenda, eentje waarin ik per dag alle klusjes noteer en een bullet journal die voor mij vooral bedoeld is om herinneringen in op te slaan. Zo staat daar elke maand een overzicht van de menu’s in, een overzicht van de blogposts die verschenen, van de afspraakjes die ik had, … Daarnaast heb ik ook de Google Agenda omdat ik die samen met mijn echtgenoot kan gebruiken zodat we dubbele boekingen kunnen voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *