Mijn 2017 Setup – Half jaar terugblik


Aan het begin van het jaar schreven Femke en ik een artikel over welke materialen en planners wij aankomend jaar zouden gaan gebruiken. Een half jaar later leek het mij leuk om hier op terug te kijken. Een kleine terug blik om te kijken welke planners ik nog wel gebruik en welke niet meer. Ook wil ik de materialen naast mijn journal bespreken die ik op het moment graag gebruik.

Planners

In mijn artikel Mijn 2017 Setup schreef ik een artikel met daarin drie planners de ik dit jaar zou gaan gebruiken. Yes, lekker productief! Laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen dat ik de maandplanner een maand heb gebruikt en nu eigenlijk geen idee meer heb waar dit in huis ligt. Het is eigenlijk een beetje schandalig dat ik dit typ maar stiekem moet ik er een klein beetje om lachen. De maand overzichten in blokjes zijn ook verdwenen in mijn Bullet Journal en eigenlijk mis ik het helemaal niet. Een simpel 1 tot en met 30 is voldoende om mijn afspraken kwijt te kunnen.

Mijn Moleskine en mijn Bullet Journal gebruik ik het meest, mijn Moleskine is nog steeds voor ideetjes voor StationeryLovers en planningen voor Stationerylovers. Hier kan ik lekker in draften en de hele tijd dingen afmarkeren zonder dat mijn mildliners bloeden in mijn Leuchtturm. Mijn Bullet Journal is voor alles en nog wat. Daily’s, trakcers, artikelen die ik half uitschrijf en daarna verder uit typ omdat ik pijn in mijn hand krijg van het schrijven en zo kunnen we nog wel even door gaan. Voornamelijk dus voor priv├ę, werk en ook een stuk voor Stationerylovers.

Pennen, potloden, markers

Qua pennen ben ik ook heel erg veranderd, hier hebben we het in onze setup niet over gehad maar ook dat hoort eigenlijk bij je setup. In het begin gebruikte ik vooral de zwarte fineliners omdat ik vond dat het moest en het zo hoorde. Natuurlijk is dat niet zo, maar zo voelde het voor mij wel. De meeste dingen teken ik uit met potlood en kijk dan of ik het met een zwarte fineliner doe of dat er wat kleur in komt door mijn pastel stabilo’s (Enorme fan). Maar ook met schrijven in mijn journal zelf is er een hoop veranderd.

Mijn dagelijkse to do lijstjes vul ik in met een zwarte Pilot Juice gel pen. Als ik iets moet doen voor Stationerylovers zoals het maken van een back-up of een artikel schrijven: doe ik dit in het roze. Ook weer met een Pilot Juice pen. Ze schrijven ontzettend fijn, daarnaast is mijn eerste zwarte gel pen al goed aan het opraken! Ik ben denk ik al over de helft van de inkt. Voor het schrijven van grote stukken gebruik ik het liefst mijn, onlangs gekochte, vulpennen. Ik heb een Lamy Al Star en een Lamy Lx. In de Lamy Al Star heb ik een turquoise kleur inkt zitten en in mijn Lamy Lx een neon roze kleur.

Persoonlijk vind ik het leuk om terug te bladeren wanneer ik een lang stuk heb geschreven en dan de kleuren te zien. Het maakt je journal een stuk vrolijker en het ziet er ook gezellig uit. Dus zelfs als je iets traumatisch op schrijft kun je er nog leuk op terug kijken.

Andere materialen

Qua andere materialen ben ik vrij simpel geworden. In het begin tekende ik heel veel en deed heel veel moeite voor een prachtige journal, maar daar was ik op een gegeven moment klaar mee. Op het moment gebruik ik heel veel stickers (die ik zelf uitprint of koop) en washi tape. Het fleurt je journal heel eenvoudig op. Zo ben je niet lang bezig met decoreren (wat eigenlijk ook niet hoeft) en ziet het er wel ontzettend leuk uit. Soms zie ik mensen dagelijks een weer icoontje tekenen bij hun dagelijkse to do lijstjes. Gezien ik niet zoveel teken skills meer heb, plak ik liever een sticker. En dat ziet er net zo leuk uit!

Op het moment ben ik heel erg blij met de manier waarop ik plan, mijn journal decoreer en geniet van de pennen die ik gebruik. Ik wil nog wel even benadrukken dat je natuurlijk al die pennen niet nodig hebt en je je journal moet invullen hoe jij dat wilt. Wij proberen jullie alleen maar te inspireren en te laten zien hoe onze journals/collectie er uit ziet. Het was ook leuk om terug te blikken op de Mijn 2017 Setup, misschien dat ik aan het eind van het jaar (of het begin van 2018.. Klinkt nog zo ver weg!) nog wel een keer terug blik!

3 comments on “Mijn 2017 Setup – Half jaar terugblik

  1. leuk om te lezen, heel herkenbaar! Ik heb altijd periodes. Ene moment ben ik helemaal fan van een bepaalde pen en kan ik niet meer zonder. Het volgende moment wordt ik weer verliefd op een andere soort pen haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *