5 redenen om op papier te werken

Wij van StationeryLovers zijn natuurlijk gek op papierwaren, maar er is ook een reden waarom dit zo is. Ik zet vandaag vijf redenen op een rijtje waarom op papier werken veel fijner is dan digitaal.

1. Rust

Soms zit mijn hoofd te vol met allerlei dingen die ik nog moet onthouden: afspraken, to do’s, dingen die ik nog wil kopen, noem het maar op. Als ik het van me afschrijf op papier, ben ik dat allemaal kwijt. Ik hoef het niet meer te onthouden en zodoende breng ik rust aan in mijn hoofd.

2. Creativiteit

Mijn bullet journal is verre van creatief, voor de dagen gebruik ik een leuk kleurtje als header en de rest bestaat uit lijstjes. Maar soms heb ik zin om waterverf te gebruiken en ga ik daar echt voor zitten. Dit ben ik zeker meer gaan doen sinds ik met een bullet journal werk. Creatief bezig zijn is niet alleen rustgevend, maar zorgt er voor mij ook voor dat ik mijn bullet journal vaker oppak.

3. Winkelen

Stel je voor, je gebruikt Wunderlist voor je lijstjes en Word (of een ander tekstverwerkingsprogramma) voor je notities. Dat is toch helemaal niet motiverend? Die leuke notitieboekjes, gave pennen en allerlei kleuren stiften, dat is toch superleuk om te kopen? Dat motiveert mij ook om deze veel vaker te gebruiken.

4. Motivatie en productiviteit

Al die lijstjes in mijn bullet journal zijn niet alleen rustgevend, maar zorgen er ook voor dat ik gemotiveerd ben. De avond van tevoren maak ik een to do lijst en als ik daar ’s ochtends aan begin, dan motiveert dat echt om alles af te krijgen. Soms lukt het niet door bijvoorbeeld spoedklusjes, maar ik probeer echt om alles aan het eind van de dag af te vinken. Dit zorgt er ook voor dat ik het meeste uit mijn dag haal.

5. Zelfkennis

Zodra je begint aan een bullet journal, zie je overal prachtige dailies, weeklies en habit trackers. Maar gaandeweg leer je jezelf kennen, door uit te proberen wat voor jou werkt en wat niet. Ik vind het leuk om te zien hoe ik het beste uit mezelf kan halen op basis van mijn bullet journal. Hierdoor heb ik zeker meer zelfkennis gekregen en weet ik waar ik rekening mee moet houden als ik een planning maak.

Wat is jouw motivatie voor het gebruik van een notitieboekje?

2 comments on “5 redenen om op papier te werken

  1. Ooh ja, ik heb echt papieren boekjes nodig! Ik heb ook wel bijvoorbeeld een digitale agenda, maar ik onthoud dingen 10x beter wanneer ik het ook in mijn papieren agenda opschrijf. En soms lukt het me niet om een blogje te typen, maar wanneer ik begin met opschrijven, rolt het zo uit m’n hand. Dus ik zweer bij papier !

  2. Haha, ik herken me echt in elk punt! Ik vind op de PC werken vaak heerlijk, maar notitieboekjes zorgen inderdaad voor meer rust en ordelijkheid en dat is ook wel erg ijfn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *