Je agenda en bullet journal combineren

Ik (Femke) gebruik al jaren een combinatie van een papieren agenda, een digitale agenda en een to do lijstje. Al ruim een jaar bestaat mijn systeem uit een bullet journal en een (papieren) agenda. Vandaag vertel ik je hou ik mijn systeem gebruik.

Het gebruik van een bullet journal kan zonder een aparte agenda. Je hebt immers een future log en een maandplanner waar je gebruik van kunt maken. Bij mij verandert er nogal veel gedurende de maand, dus ik gebruik dit niet. Maar wat gebruik ik dan wel?

Google agenda

Ik maak onderweg gebruik van Google agenda. Hier staan mijn afspraken in, hier hou ik mijn werkuren in bij maar ook staan hier de afspraken van mijn man in. Ik sleep normaal gesproken al mijn laptop mee naar mijn werk en dus heb ik geen zin om mijn bullet journal of papieren agenda mee te nemen. Google agenda is daar ideaal voor.

Papieren agenda

Als ik het echt heel erg druk heb en veel verschillende klussen heb naast mijn twee blogs, dan moet ik overzicht hebben. Ik maak dan gebruik van een papieren agenda. Op dit moment maak ik gebruik van mijn Leuchtturm agenda, maar vanaf september zal ik mijn Make Time planner gebruiken.

Zoals je ziet ben ik daar echt niet netjes in, ik schrijf niet netjes en kras mijn afgezegde afspraken ook gewoon door. Het gaat erom dat ik weet wat ik elke dag moet doen en als ik echt veel op de planning heb staan, schrijf ik er ook mijn deadlines in.

Bullet journal

In mijn bullet journal maak ik voor een maand weekoverzichten. Deze laat ik leeg tot de zondag voor de week start. Op zondag (soms op vrijdag, soms op zaterdag) ga ik zitten, pak ik mijn agenda erbij en kijk ik wat ik die week voor afspraken heb en welke deadlines er in mijn agenda staan.

Dan plan ik als eerste mijn afspraken in, daarna mijn deadlines en dan de wekelijkse to do’s. De ene week is heel rustig en is mijn bullet journal vrij leeg, de andere week kan ik niet goed onthouden wat ik allemaal moet doen.

Mocht ik echt heel veel te doen hebben, maak ik gebruik van dailies, waar ik dan eventueel ook tijdschema’s maak waarin ik mijn dagplanning uitwerk. Dit werkt voor mij het beste en ik weet precies wat ik die dag moet doen, maar ook wat ik kan doen als ik tijd over heb.

Hoe plan jij je afspraken en deadlines?

4 comments on “Je agenda en bullet journal combineren

  1. Ik plan vooral in mijn papieren agenda afspraken vooruit. En maak op zondag net als jou mijn bullet journal voor de nieuwe week op orde met de afspraken die komen. Geeft mij heel veel rust en inzicht

  2. Gelukkig heb ik niet zo heel veel te plannen en deadlines daar doe ik niet echt aan. Ik moet wel twee agenda’s combineren in een gezamelijke agenda, dus we hebben een leuchtturm voor huishoudelijk gebruik. Het is geen echt bullet journal, en meer een agenda met to-do lijstjes, en zaken die rond een bepaalde datum spelen (zoals het anti-vlooien van de huisdieren). Ik maak daarin een maandoverzicht en dan een weekoverzicht (… waar dan dus al dailies in zitten, want elke dag heeft een apart vak). Ik probeer elke maand een complete maand en weken aan te maken, zodat we verder kunnen vooruit plannen. Daarnaast is er een half jaar overzicht, waar je globaal inplannen wat er in welke maand te gebeuren staat. En braindump lijstjes. En welke series we kijken en waar we gebleven zijn.
    Verder heb ik nog een Happy Planner voor de lol, en een a4 leuchtturm voor mijn creatief loggen. Heerlijk!

  3. Ik gebruik mijn agenda vooral om huiswerk en afspraken in op te schrijven, vervolgens maak ik in mijn bujo weekoverzichten van wat ik graag wil of moet doen, omdat ik in mijn agenda altijd maar beperkte ruimte heb en in mijn bujo zelf kan bepalen hoe veel ruimte ik nodig heb voor de planning. Vind het wel fijn om ze op die manier te combineren, maar vaak blijft mijn agenda een beetje liggen haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *