Battle of the lijmrollers: Action vs Tombow


Net zoals met beautyproducten heb je high end en low budget stationery, het is geweldig om producten met elkaar te vergelijken omdat je niet weet wat er uit gaat komen. Welk artikel zal beter zijn? De high end of toch het low budget product? Vandaag de Battle of the lijmrollers: Action vs Tombow. Welk product er wint zal je misschien nog wel eens kunnen verbazen.

Printables, ik blijf er over praten en schrijven maar ook vooral uit printen en toevoegen aan mijn journal. Dat doe ik eigenlijk sinds de allereerste keer dat ik op de Bullet Journal methode ben begonnen. Telkens maakte ik de printjes, kaartjes of plaatjes vast met washi tape of plakband. Dat was ik eigenlijk een beetje zat en begon te zoeken naar lijm dat niet door het papier zou heen drukken en de pagina’s niet verkreukt. Lijmrollers.

Action

De Action lijmroller kost per lijmroller 99 cent, hervullingen heb ik niet zien hangen of in de andere artikelen zien liggen. Vermoedelijk zijn er dus geen hervullingen, maar voor een euro kun je er dan ook niks van zeggen om weer een nieuwe aan te schaffen.De roller zit in een stukje plastic en de achterkant is gewoon van karton, niet een hele bijzondere verpakking. De lijmroller zelf is van plastic en voelt ook echt als een plastic voorwerp aan, als je het een keer zal laten vallen zou het nog maar zo zijn dat de lijmroller al kapot is.

Voor mijn nieuwe Bullet Journal ben ik met meer printables gaan werken en dus ook gaan plakken met de lijmrollers. Wanneer je een rechte baan trekt met de lijmroller zie je dat het ‘plaksel’ niet helemaal op het papier zit, vaak moet je ook meerdere malen een baan zetten (met af en toe wat kracht) om een goede lijm baan op papier te krijgen. Als test van de kracht van de lijm heb ik twee kladblok blaadjes tegen elkaar geplakt en die uit elkaar geprobeerd te trekken. De kracht van de lijm zelf is in orde, het plakt  en je krijgt het niet heel snel uit elkaar tevens je echt kracht zet. Daarbij hoef je dus ook niet te verwachten dat het snel los laat uit je journal. Als je een printable verkeerd hebt geplakt met een kant van het papier, krijg je die er nog af. Bij een hele pagina ben ik bang dat je direct moet gaan scheuren.

De sluiting van de lijmroller is een simpel plastic kapje die je er weer terug op kunt klikken. Hier had ik persoonlijk wat moeite mee. Hierdoor is het kapje van de lijmroller er dan ook een paar keer afgevallen. De lijm droogt, verbazingwekkend, niet zo snel uit. Na een dag kun je gewoon weer rollen en alles plakt gewoon. Ondanks dat moet het plastic kopje wel goed op de roller worden geklikt.

Tombow

Tombow staat de laatste paar maanden bij mij bekend om hun brush pennen, ik wist niet dat zij nog andere kantoor artikelen hadden en zag op de site van Penstore een lijmroller. De prijs ligt een stuk hoger dan bij de lijmroller van de Action, de prijs is namelijk €4,95. De lijmroller is te hervullen, hiervoor betaal je €3,49. Aardig aan de prijs en ik was ontzettend benieuwd of de kwaliteit hoger lag dan bij de roller van de Action.

Ook de lijmroller van Tombow komt in een simpele verpakking, aan de voorkant plastic en aan de achterkant een stuk karton. Het gevecht om het product uit de verpakking te halen, moest ik helaas wel aan gaan met een schaar. Uiteindelijk won ik. Direct had ik weer zin om iets te gaan lijmen en besloot weer aan mijn journal te gaan werken. Bij de lijmroller van Action had ik het idee dat ik heel hard moest drukken af en toe om een rechte lijn te maken. Bij de Tombow roller heb ik dat gevoel niet, in tegendeel zelfs want ik voel een soort van vering wanneer ik de roller op het papier zet en er weer af haal. De lijm banen rol je een stuk beter en je hebt ook meer lijm in een baan, naar mijn idee, dan bij de goedkopere roller. Let wel op dat als je een stuk papier plakt met de Tombow roller dat je het papier er niet meer af krijgt. Je mooie printable zal scheuren met misschien wel een pagina in je bullet journal. Het is dus een sterke lijm.

Eind conclusie

Mocht je het niet erg vinden dat je af en toe wat lijm banen mist, iets harder moet drukken en liever een euro uitgeeft dan vijf: Ga dan voor de Action lijmroller. Hij kost geen drol en voor de prijs van een Tombow roller heb je er daadwerkelijk vijf. Er is niks mis met het product maar de lijmroller waar ik nu echt het meest naar grijp is toch de Tombow lijmroller. Ik vind hem toch net iets fijner en makkelijker in de omgang. Wil ik hiermee zeggen dat de Action lijmroller slecht is? Nee, het doet zijn ding maar is op het moment geen favoriet door het hardere drukken en de lijm missers. Het enige favoriet aan de Action lijmrollers bij mij, is het feit dat je het papier nog van de lijm kan halen.

4 comments on “Battle of the lijmrollers: Action vs Tombow

  1. Fijne vergelijking! Ik kende lijmrollers eigenlijk nog niet en dacht dus eerst dat het van die Tipp-ex rollers waren 😉 Mocht ik wat in mijn BuJo gaan plakken dan zou ik voor die van TomBow gaan.

  2. Ik gebruik al jaren lijmrollers vermits ik regelmatig zelf kaartjes maak. Langs de ene kant voel ik me steeds een beetje schuldig vermits ze ongemogelijk als ecologisch omschreven kunnen worden vermits je zoveel plastic-afval hebt maar van het resultaat tijdens het knutselen ben ik wel super tevreden. Ontzettend handig in gebruik en een mooi resultaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *