Budget AliExpress Stationery Haul & Review


Het is niet onbekend dat ik het internet afstruin naar de meest leuke stationery, AliExpress hoort er natuurlijk ook bij. Je kunt er zooo ontiegelijk veel vinden dat het absoluut moeilijk word om überhaupt iets te kopen zonder hebberig te worden. Na een avondje browsen gooide ik mijn mandje vol en besloot af te rekenen. Natuurlijk weer te veel gekocht maar het eind bedrag viel mij eigenlijk nog wel mee. Vandaag een haul inclusief een review van de producten. Ook wel zo handig!

Sticky-notes

Allereerst ging ik op zoek naar leuke notitieblokjes met een plak rand. De standaard sticky-notes kennen we nu wel en kon maar niks vinden wat in de smaak viel. Tot ik allereerst de maan tegen kwam en vervolgens de ‘waterverf’ achtige sticky-notes tegen kwam. De waterverf achtige sticky-notes hebben er totaal 6 weken over gedaan voordat ze binnen waren. De maan (andere verkoper) was binnen twee weken binnen.

De sticky-notes zelf zijn absoluut niet verkeerd. Behalve dat de water verf achtige notes verkeerd om geplakt zitten op het kartonnetje. Hier zul je wel rekening mee moeten houden wanneer je een blaadje er af haalt. Van alle drie de producten is de lijm niet super sterk en kan dus niet tien keer van plek verwisseld worden. Maar hè, ziet het er niet onwijs schattig uit?

Verkopers:

  • Vierkante & half ronde sticky-notes: €0,66 per stuk
  • Maan sticky-notes €0,66 per stuk


Washi tape

Waar Washi is, is Angelica. Ik ging op zoek naar wat plant achtige washi tape, dit zijn waarschijnlijk ook nog eens de enige planten die ik in leven kan houden. De lente komt er aan en wilde mijn BUJO eens goed op vrolijken met wat planten en ditjes en datjes. Ik besloot een beetje full-out te gaan ben bestelde drie verschillende plant washi en nog een katten washi tape. Want, katten.

De twee voorste tapjes met planten plakken redelijk goed, tenzij je op iets anders gaat plakken dan op papier. Als ik bijvoorbeeld een blaadje met washi aan mijn beeldscherm hang dan valt het blaadje binnen een paar seconden naar beneden. Op papier doen ze het prima en daar gaat het ook om. De laatste twee tapjes doen het gewoon net zoals alle andere tapjes die ik heb. Zijn ze trouwens niet ontzettend tof?

Verkopers:

Van voor naar achter


Paperclips

Normale paperclips zijn ontzettend saai en ook totaal niet handig met een journal of notitieboekje. Ze zijn net iets te dik om daadwerkelijk je boek weer goed dicht te doen. Op Ali vond ik een set met tien stuks in een water druppel. Ik kocht de zilveren variant en de zwarte voor wat afwisseling. Beide vind ik ze er ontzettend tof uitzien maar daarnaast zitten ze ook nog eens ontzettend strak om je papier heen. Ze glijden niet van je papier. Zelfs niet wanneer je bijna springend je notitieboekje heen en weer schud.

Verkoper:


Cactus Etui

Alles wat prikkelbaar is en niet geaaid kan worden is iets voor mij, op plantengebied dan. Een cactus is het enige wat ik in leven kan houden omdat die niet super veel water nodig hebben. Ik kwam een set met vier etui’s tegen op Ali en klikte op de advertentie. Er zou een random artikel naar je worden opgestuurd en stiekem vond ik dat wel spannend. Ze zagen er alle vier leuk uit dus maakte het niet zoveel uit welke er binnen zou komen. Toch ben ik ontzettend blij dat het dit etuitje is geworden. Een beetje sassy maar dat past dan wel weer bij de prikkelbaarheid van een cactus.

De etui zelf stinkt in het begin heel eventjes maar zodra je hem uit het zakje haalt, het spul aan de binnen kant er uit haalt en hem laat luchten voor een uurtje is de geur neutraal. Er past genoeg in en de rits gaat goed open en dicht. Niks op aan te merken, een prima etui die voor die prijs ook vies mag worden.

Verkoper:

Zes kleuren – tabs

Op de middelbare school gebruikte ik heel graag schriften waarbij je tabbladen had, zo kon je meerdere vakken gewoon in een schrift doen en niet alles in tien verschillende dingen. Mijn huidige bullet journal markeer ik de belangrijkste pagina’s met een sticky note of een stukje washitape. De bedoeling van die tabblaadjes is ook daadwerkelijk een betere en makkelijkere terug zoek poging in mijn Bullet journal. Ze zijn van een redelijk groot formaat, groter dan dat ik eigenlijk had verwacht. Wat fijn is, maar dat beperkt dan wel weer in gebruik in de journal zelf. Dan zal het als nog een combinatie worden van deze tabjes en een stukje washitape.

De plakrand van de tabs zijn ontzettend goed, al nemen ze ook op de huidige pagina waar je ze plakt ook best wel veel plek in. Des an niet te min doet het stukje papier zijn werk en kun je eenvoudig heen en weer bladeren tussen je ideeën en de belangrijke taken van de dag.

Verkoper:

De prijzen van artikelen gaan ontzettend op en neer, het kan zijn wanneer je op een link van een artikel klikt dat de prijs alweer anders is of er een aanbieding is vanuit de verkoper. Houd hier rekening mee! Heb jij nog leuke, gekke, schattige stationery via AliExpress of Ebay die je graag getest wilt zien hebben? Laat het hier onder achter en wie weet komt het naar voren in de volgende Haul & Review!

5 comments on “Budget AliExpress Stationery Haul & Review

  1. Wat een leuke spullen. Zelf wacht ik ook vol verwachting tot de bestelling van AlieExpress binnenkomt, ik bestelde o.a. washi tape met de dagen van de week.

  2. Die washitape ziet er echt super uit. Ik heb nog nooit een bestelling geplaatst bij Aliexpress omdat ik niet goed wist hoe het zat met verzendkosten. De prijzen voor de producten vallen inderdaad geweldig goed mee maar moet je dan nog eens per verkoper aparte verzendkosten betalen of regelen ze het op een andere manier?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *