Budget Stationery: Action for the win

Het is leuk dat we high end dingen de hemel in prijzen net zoals iedere andere stationery blog, maar waar blijven de leuke budget tips? Ja, dat vroeg ik mij ook af en besloot eens om weer eens lekker ouderwets naar de Action te gaan om te kijken wat ze voor leuks in het assortiment hadden. Verassend genoeg ging ik weer naar met een volle tas van de Action, met allerlei dingen die ik niet nodig had.

Een van de dingen die mij blijven verbazen is de prijs en kwaliteit verhouding van de Action. Soms heb je er ontzettend goede producten bij zitten voor een klein prijsje, soms kun je het net zo goed deponeren in de prullenbak. Vandaag dus echt onder de loep of de stationery van Action het langdurig vol kan houden.

Notitieboekjes €0,99

Toen ik op school zat haalde ik altijd mijn notitieboekjes en normale schriften bij de Action. Goedkoop, leuk en ze functioneerde. Nu wil het oog ook wat en dat willen schijnbaar meer mensen. Er liggen verschillende notitieboekjes in allerlei verschillende soorten en maten. Van de nep Moleskine tot aan de notitieboekjes met inspirerende quotes erop. Mijn oog viel speciaal op de A6 formaat notitieboekjes met inderdaad een quote erop. Klein en compact voor in je tas om overal mee naar toe te nemen, of om zo op je eetkamer tafel te laten liggen en niet bang te hoeven zijn dat je katten het slopen. Het boekje zit in een simpel plastic verpakt en op de achterkant van het boekje zit een sticker met de barcode. Iets waar ik persoonlijk een gruwelijk hekel aan heb, aangezien het er nooit goed afgaat.

Wat mij veraste was dat er op iedere pagina een kleine tekening stond. Weliswaar op iedere pagina hetzelfde maar het gaf mijn stationery hart een klein sprongetje. Het papier ruikt een beetje gek maar doet absoluut zijn ding wanneer je begint te schrijven. Het drukt niet door en het geeft ook geen rare vlekken. Als je fan bent van het markeren als iets klaar is; probeer dit niet te dik te doen. Dit drukt helaas wel door het papier. Na een week het boekje in mijn tas mee te hebben gedragen naar werk kan ik zeggen dat het notitieboekje het prima gaat overleven voor die prijs.

Washi tape €0,79

De washi tape van de action is en blijft liefde, de meeste rolletjes uit mijn collectie komen daadwerkelijk van de Action en ze zijn geweldig. Al heb je natuurlijk altijd een paar rolletjes die misschien niet goed plakken maar negen van de tien keer zijn ze echt goed. Ze blijven een tijd houdbaar, niet dat ze na een jaar al niet meer plakken en ze zijn nog eens in verschillende maten. Hele dikke, tot normaal formaat en zelfs hele dunne. Zo kun je met hele dunne washi tape al gauw zeven rolletjes in een pakje hebben zitten voor 80 cent! Holymoly!

Kladblokje €0,69

Tijdens het graaien naar een perfect notitieboekje zag ik ook iets glimmen in mijn ooghoek. Ik kon het zo niet plaatsen wat het was en liep er maar op af. Het was een klein kladblokje met een metallic print erop! Ideaal wanneer je een klein boodschappen lijstje moet maken of met z’n tweetjes een spelletje doet. Er zitten 100 blaadjes in en is ook nog eens gelijnd aan beiden kanten van het papier.

Things To Do – notitie kladblok €0,69

Lijstjes, lijstjes en nog eens lijstjes. Het houd maar niet op. Naast het kleine kladblokje zag ik nog een kalender achtig Things To Do kladblok met een schattig bloemenprint (er zijn overigens ook nog andere prints), een ringband en de optie om hem op te hangen. Waarom je het zou ophangen durf ik je niet zo te zeggen want het is nogal een flubber kladblok. Als je hem optilt gaat hij alle kanten op en moet dus veilig op je bureau blijven liggen. De binnenkant verbaasde mij echt, ik had eerlijk gezegd een blanco vel verwacht met alleen ‘To Do’ erop. Tot alle verwachtingen in zijn er drie kopjes ‘To Do, Shop, Note’ en ook nog eens twee verschillende kleuren: roze en oranje.

Erg makkelijk voor wanneer je een dagelijks overzicht wilt hebben van je To Do’s maar ook wanneer je naar de winkel wilt om je boodschappen te doen. Al zou ik dan wel eerst je To Do’s afwerken anders verfrommel je het blaadje misschien in de supermarkt of raak je hem kwijt. Voor 69 cent hoor je mij absoluut niet klagen!

De producten van Action zijn prima zolang je geen hele hoge verwachtingen hebt van een product van hun. Het notitieboekje en de washitape hebben mij echt verbaasd en blijven zeker gebruikt worden. Kopen jullie wel eens wat leuks bij de Action?

3 comments on “Budget Stationery: Action for the win

  1. Ik heb ook washi tape bij de action vandaan. Vooral die dunne tape is erg handig! Daarmee kan ik in mijn Happy Planner verschillende onderdelen in één dagdeel afbakenen zeg. Stel dat ik school begin van de middag heb, en een verjaardag later die middag, doe ik er zo’n tapeje tussen. Super handig en ziet er leuk uit!

  2. Ik heb een vrij omvangrijke Washi-verzameling en het grootste deel daarvan komt van bij de Action. Af en toe koop ik er ook leuke notitieboekjes. Oh en de kleine agenda’s met ringen vind ik superhandig voor mijn blogplanning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *