Bullet journalling voor boekenliefhebbers

Als je van boeken houdt, is het (naar mijn idee) nog leuker om een bullet journal bij te houden. Maar soms raak ik wel eens door de bomen het bos kwijt en weet ik niet meer welke lijstjes ik nou allemaal bij moet houden.

Ik heb twee manieren waarop ik mijn TBR stapel bijhou. Ik begon heel leuk met mijn boekenkast uittekenen, maar ik maakte de vergissing om de boeken zo klein te maken dat ik de titels er bijna niet meer in kwijt kon. Dus stopte ik met bijhouden. In mijn collections bullet journal maakte ik dus de lijst hierboven. Ik ben niet onwijs creatief en besloot het gewoon op een lange lijst te houden, waarbij ik de boeekn die ik las markeer.

Daarnaast hou ik mijn gelezen boeken op twee manieren bij: in één lange lijst zoals je hierboven ziet, waarbij ik al mijn gelezen boeken voor het hele jaar bijhou, en hieronder, in een lijstje per maand. Ik vind beide overzichten leuk om bij te houden, zo zie ik of ik veel of weinig las in een maand, maar kan ik ook mijn voortgang van het hele jaar zien.

Om het nog leuker te maken, heb ik in mijn daily twee regels waar ik het boek schrijf waar ik die dag in bezig ben. Twee regels omdat ik, als ik een boek uit heb, dat ook opschrijf en dus ook het nieuwe boek erin kwijt kan.

En als laatste, niet echt een overzicht, maar zodra ik een boek uit heb, schrijf ik een korte recensie in mijn bullet journal. Die markeer ik met een kleine post it, die ik verwijder als ik de recensies op die pagina op mijn blog heb geplaatst. Zo kan ik ze makkelijk terug vinden in mijn bullet journal en weet ik bij het schrijven van mijn recensie wat ik van het boek vond.

Op de site ‘Productive and pretty’ vond ik overigens nog een leuk overzicht met spreads voor boekenliefhebbers. Wil je helemaal makkelijk doen, kun je deze printable op Etsy aanschaffen, hoef je je TBR niet zelf uit te tekenen!

Hou jij lijstjes van boeken bij in je bullet journal?

One comment on “Bullet journalling voor boekenliefhebbers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *