Column: Shoppen bij grote ketens of kleine zelfstandigen?

Angelica had van de week een column over het doorverkopen van spullen van grote ketens op bijvoorbeeld Etsy. Daarnaast zijn er ook shops die spulletjes die gewoon op Aliexpress te koop zijn, verkopen voor het driedubbele.

Vandaag wil ik het hebben over het shoppen bij bijvoorbeeld Aliexpress, de Action, Hema of bij kleine zelfstandige winkels. De drie grote winkels verkopen echt hele toffe planner spulletjes die vaak mega goedkoop zijn. Soms is de kwaliteit niet super maar als je €0,79 voor drie rolletjes washitape betaald, doe ik er niet moeilijk over.

Toch vind ik het ook belangrijk om de kleine zelfstandige (web) shops te steunen. Ik hou ervan aparte items te shoppen, die ik niet op Aliexpress kan kopen of die ik vrij snel in huis heb.

Vaak krijg je bij zelfstandige webshops een mooi ingepakt pakje, waardoor het lijkt alsof je een kadootje krijgt. Maar dat vind ik niet het belangrijkste. Je steunt iemand die hard werkt voor zijn of haar geld, vaak runnen deze mensen een webshop naast hun eigen baan omdat ze het leuk vinden. Die passie, dat vind ik ook belangrijk. Net zoals ik het leuk vind als ik zie dat mensen onze blog lezen en een reactie achterlaten, weet ik zeker dat de webshopeigenaren het leuk vinden om een bestelling te ontvangen. Ja, je betaalt meer voor je items, maar dan heb je vaak wel items die wat luxer en bijzonder zijn. Er gaat veel werk zitten in een webshop (daar heb ik ervaring mee) en daar sta je als shopper niet altijd bij stil. Ik zou het jammer vinden als bepaalde webshops niet meer bestaan omdat ze te weinig verkopen.

En natuurlijk hoef je niet alleen bij de kleine winkels te shoppen, dat doe ik ook niet. Maar soms is het gewoon net wat ik leuker vind en ik vind het dan leuk om iemand persoonlijk te steunen.

Shop jij eerder bij grote ketens of bij kleine zelfstandige shops?

One comment on “Column: Shoppen bij grote ketens of kleine zelfstandigen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *