Doen wat bij je past

Je hebt vast wel mijn ‘huidige set up‘ gelezen, waarbij ik trots liet zien dat ik voor september en daarna een set up had van mijn Make Time planner en mijn bullet journal. We zijn inmiddels twee weken verder en die set up is compleet gewijzigd.

Want halverwege vorige week kwam ik erachter dat ik het zo druk had dat ik ten eerste geen tijd had om mijn bullet journal bij te houden (of liever – geen energie!) en ten tweede dat ik duidelijk een overzicht miste.

Ik miste het overzicht wat ik die week moest doen, mijn deadlines kon ik niet goed kwijt in mijn Make Time planner en mijn dagelijkse overzichten zorgden voor weinig ruimte voor vooruit kijken. Toen ik zondag in de Bijenkorf liep en zag dat de Moleskine 18 maanden agenda’s afgeprijsd waren, wist ik een oplossing voor mijn onrustige planner gevoel: overstappen naar een Moleskine.

Gek genoeg ben ik op dit moment in veel aspecten van mijn leven terug aan het gaan naar het verleden, de manier waarop ik dingen doe en waar ik in de toekomst naartoe wil. Ik gebruikte, voordat ik een bullet journal gebruikte, al jaren een Moleskine planner. Het formaat wijzigde nog wel eens, maar het feit dat je een weekoverzicht hebt met zat ruimte voor lijstjes aan de andere kant, werkt gewoon zo verdomde goed.

Ik gebruik het maandoverzicht voor mijn blogplanning. Dit deed ik ook in mijn Make Time planner en dat vond ik heel prettig. Het enige wat ik me nu bedenk is dat ik het wel met potlood moet gaan doen, anders word het heel veel krassen.

Het weekoverzicht gebruik ik voor nu als volgt: Ik noteer mijn afspraken en deadlines op de dagen zelf en vind het ook leuk om bij te houden wat we ’s avonds gegeten hebben. Eigenlijk wil ik in de komende weken de linkerzijde van het weekoverzicht voor afspraken houden en de rechterzijde voor deadlines. Moleskine heeft heel handig per dag een klein streepje op de helft van de pagina gezet, zodat je mooi weer wat het midden is.

De rechterpagina gebruik ik voor een mega to do lijst, wat ik die week moet doen. Je ziet dat ik er alles op zet wat die week gedaan moet worden en niet meer per dag werk. Dit hoeft ook niet bij alles, ik kan op thuiswerkdagen goed bekijken wat ik wel én wat ik niet doe.

Onder de post it zitten wat persoonlijke aantekeningen: ik hou hier mijn gewerkte uren bij, dit is makkelijk als ik aan het eind van de week mijn uren moet indienen. Daarnaast heb ik die post it er ook niet voor niks in zitten: als ik echt een drukke dag heb, maak ik daarop een lijstje van wat ik die dag allemaal moet doen.

Nu vraag je je misschien af wat ik met mijn bullet journal doe. Ik bewaar deze, want ik weet zeker dat ik nog wel een keer terug wil naar een bullet journal. En op een gegeven moment, als het wat rustiger is qua werk, wil ik hier ook nog wel eens mijn dagelijkse lijstjes en doelen in zetten. Dus die verdwijnt zeker niet helemaal, maar soms is het nodig om terug te gaan naar het systeem wat eigenlijk beter voor je werkt.

Wissel jij wel eens van systemen en planners?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *