Handlettering boek Action

We bespraken eerder op ons blog al het illustratie boek van de Action, ditmaal laat ik jullie het handlettering boek zien. Ook dit is een geweldig boek met tips, trucs en genoeg oefeningen.

Het boek begint natuurlijk met een uitleg over de materialen en oefeningen om mee te leren handletteren. Er wordt duidelijk uitgelegd welke pennen je het beste kunt gebruiken om kalligrafieletters mee te vormen, maar ook hoe je die letters moet schrijven. Er is genoeg ruimte in het boek zelf om te oefenen.

Naast de standaard kalligrafieletters wordt er ook aandacht besteed aan het mixen en matchen van lettertypes, hoe je quotes er tof uit kunt laten zien en hoe je dit kunt combineren met bijvoorbeeld illustraties.

Wat ik heel tof vind is dat er tips worden gegeven om leuke randjes en omlijstingen te maken, bloemetjes te leren tekenen en achtergronden te gebruiken.

Daarnaast vind je megaveel van dit soort pagina’s, waarbij aan de ene kant een voorbeeld wordt gegeven en aan de andere kant je zelf de ruimte krijgt om los te gaan.

Ik vind dit handlettering boek van de Action misschien nog wel leuker dan het illustratie boek, omdat je in dit boek beide combineert. Je leert een beetje tekenen maar ook toffe lettertypes uit te proberen.

Je krijgt echt genoeg inspiratie om zelf aan de slag te gaan en je hebt daar ook zeker genoeg ruimte voor.

Ik kon het boek zelf helaas niet meer vinden, dus ik weet niet of het boek nog in de winkel verkrijgbaar is. Angelica was zo tof om ‘m aan mij te geven en ik kan niet wachten om zelf dingetjes uit te proberen.

Ook dit boek kost €1,99 en is echt een aanrader. Heel goed gedaan van de Action om zo in te springen op de handlettering hype.

One comment on “Handlettering boek Action

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *