How to: Je bullet journal gebruiken voor je studie

Het is begin van het nieuwe jaar en misschien ben jij wel op zoek naar een nieuwe manier van plannen voor je studie. Dan haal je hier zeker wel inspiratie uit. Let op, ik studeer zelf niet maar heb advies gevraagd aan iemand die in februari gaat beginnen met haar studie.

Allereerst is het misschien handig om een overzicht van het semester te maken. Ik zou in dit geval misschien eerder kiezen voor een bullet journal op A4 formaat, omdat je daar veel meer ruimte hebt. Of je kiest voor een semesteroverzicht van twee pagina’s, dat kan natuurlijk ook.

Aan de linkerkant heb ik een overzicht per week gemaakt, mocht je dit handig vinden. Je kunt zo makkelijk zien wat je welke week klaar moet hebben en dit kan goed van pas komen als je vooruit wilt plannen.

Maar als je niet van weekoverzichten houdt, dan is deze maandplanning een betere keuze. Ik heb er bewust voor gekozen om deze op twee pagina’s te plaatsen, omdat je vaak meerdere vakken op één dag hebt en deze dan makkelijker kwijt kunt.

Een overzicht van al je cijfers is natuurlijk een must in je bullet journal. Als je herkansingen nodig hebt, dan kun je die hier ook makkelijk in kwijt. Mocht je ‘m willen uitbreiden, kun je er altijd nog voor kiezen om deze op twee pagina’s te maken.

Daarnaast heb ik ervoor gekozen om één vak een beetje uit te werken. Als je weinig vakken hebt, is dit een betere optie. Je kunt deze planning makkelijk overnemen in je weekplanner en je ziet duidelijk wat je nog moet doen voor de rest van het jaar.

Een tip is om je vakken een kleurcodering te geven. Kies voor bijbehorende post-its om je informatie makkelijk terug te zoeken, zo breng je ook wat orde in je bullet journal.

Hierboven vind je een overzicht als je een wat uitgebreidere opdracht hebt, zoals een essay. Gebruik vooral een hele pagina om je opzet te bepalen. Zo kun je makkelijk vooruit plannen en weet je precies wat je wanneer klaar moet hebben om je opdracht op tijd in te leveren.

En ik heb een kort overzicht van een weekplanning gemaakt. Natuurlijk kun je deze zo uitgebreid mogelijk maken en misschien heb je op sommige dagen ook geen tijd voor huiswerk omdat je het te druk hebt met andere dingen.

Een bullet journal moet vooral op jouw wensen aansluiten. Ga dus van tevoren rustig zitten en bepaal wat je nodig hebt. Maar wees ook niet bang om ermee te beginnen, je leert gaandeweg wat wel en niet werkt voor jou.

One comment on “How to: Je bullet journal gebruiken voor je studie

  1. Ik heb een nieuw notitieboekje gekocht dat ik wil gaan gebruiken als bullet journal voor mijn studie en stage. Voor aantekeningen van colleges, uitwerkingen van opdrachten, cijfers, roosterzaken enzovoorts. Dit doe ik al een tijdje min of meer op deze manier en ik vind het heel fijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *