Mijn Ikea RÅSKOG Stationery kar

Bijna een jaar geleden kocht ik een Ikea RÅSKOG kar om wat boeken weg te stoppen die naast mijn bed lagen te verstoffen en gooide er per ongeluk mijn Bullet Journal in. De kar versleepte ik naar kantoor, omdat een rollend karretje niet heel handig is met baldadige katten, en begon mijn bureau leeg te maken en alle stationery in dit karretje te stoppen. Sinds die tijd heb ik de Ikea RÅSKOG omgetoverd tot een Stationery kar.

Het gebeurde dus per ongeluk maar ondertussen vind ik het ontzettend fijn om alle spullen in deze kar te hebben. Mijn bureau blijft hierdoor schoon en het karretje kan ik ook nog eens makkelijk verplaatsen. In mijn kantoor heb ik een bureau waar ik normaal aan werk/blog en een klein bureautje waar ik mijn foto’s op maak en aan mijn Bullet journal werk. Dat tweede bureautje is er sinds kort van zolder gehaald zodat mijn ‘werk’ bureau vrij blijft en rustig oogt. Het karretje staat dan ook negen van de tien keer naast mijn witte bureau waar ik aan mijn bullet journal werk. Alles heb je bij de hand en alles is ook weer eenvoudig opgeruimd (Als je alles weer terug legt op z’n plek)

Op de bovenstaande laag van het karretje bewaar ik alles wat ik het meest gebruik. Zo kun je er makkelijk bij en hoef je niet telkens te bukken voor een andere laag. Je ogen zien een hoop, ik zal van achteren naar voren beginnen. Helemaal achterin zitten de triplus fineliners van Steadtler in verschillende kleuren, die kun je zo in een pak kopen en was mijn allereerste aankoop op kleur pennen gebied. Het pakje voor de Triplus, zijn de Pilot Juice pennen. Deze pennen zijn ondertussen mijn lievelingspennen geworden. Voor de Pilot Juice gel pennen staan de Zebra Mildiners. Ondanks dat ik ze niet veel gebruik vind ik het een ontzettend mooi gezicht bij de andere verpakkingen, het oog wil ook wat. Naast de verpakkingen heb ik de Tombow brushes in verschillende kleuren (Tip koop ze via Amazon.com, iets goedkoper). Vervolgens komen we bij drie etui’s aan. Een doorzichtige met mijn favoriete washi tape die ik het meest gebruik, etui met kleine stickers en de laatste met notitiepads en grote sticker vellen. De rest spreekt eigenlijk wel een beetje voor zichzelf.

In de tweede laag heb ik een grote pot met washi tape staan die ik minder gebruik dan mijn favoriete washi etui. Als nog fijn om ze in de buurt te hebben. In de blauwe etui zitten nog meer Steadtler kleur pennen die ik kocht in een super groot pakket, veel mensen gebruiken ze voor kleurplaten en dit was een doos met nog meer kleuren. Een stapel notitieboekjes die ik nog onder de loep wil nemen, een van mijn favoriete To Do list notepads, plakband en nog wat sticky notes uit de Primark lijn van Gabriella.

De onderste laag is meestal een warboel aan spullen, maar wat je hier meestal kunt vinden is een water verf pallet van de Hema, een bakje om de kleuren wat te mengen, schoonmaak doekjes om de troep weg te vegen van mijn bureau, kwasten, wat aquarel potloden en een map waar mijn printables veilig in opgeborgen zitten.

Zo zie je maar dat als je per ongeluk spullen verplaatst dat je er opeens heel handig gebruik van kunt maken. Op Pinterest zie je soms karretjes voor bij komen waar je bij kunt kwijlen, en dat meen ik. Al zijn sommige wel echt stampens vol, maar sommige zijn gewoon helemaal thema waardig. Echt geweldig om te zien ook. Mocht je dus nog een Ikea kar op zolder hebben staan, haal hem naar beneden en pimp hem op!

 

4 comments on “Mijn Ikea RÅSKOG Stationery kar

  1. Ik heb ooit overwogen om zo’n karretje te kopen voor al het materiaal waarmee ik kaartjes maak. Alleen werk ik beneden in de woonkamer en ik vrees dat ik niet tegen het drukke zicht van zo’n volgeladen (ik heb nogal veel materiaal) karretje zou kunnen. Nu staat dus alles in een afgesloten kast (proper) maar ik ben wel steeds wat tijd kwijt vooraleer alles klaar staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *