Illustration boek Action

Naast toffe stationery heeft de Action ook twee hele leuke werkboeken. Vandaag bespreek ik het illustratieboek. Het kost €1,99 en is werkelijk een koopje!

Het boek heeft een harde kaft van karton en een ringband. Het is ongeveer A4 formaat, dus het is echt goed uitgewerkt.

De opdrachten verschillen, van potloodtekeningen zoals hierboven, die je leert na te tekenen, maar ook met een duidelijke uitleg tussen de verschillende hardheden van potloden, het tekenen met fineliners en opdrachten om zelf dingen na te tekenen.

Daarna begint het hoofdstuk over waterverf, wat ik persoonlijk heel tof vind. Er zitten opdrachten in om ook zelf te tekenen en hoe je het beste gebruik kunt maken van waterverf.

Het boek zit echt vol met opdrachten, zoals deze hierboven, om je eigen vakantie-memoryboek bij te houden.

Ook opdrachten als deze, waarbij je lege borden hebt die je zelf kunt invullen. Maar er worden ook opdrachten gegeven om gebruik te maken van mixed media, recepten uit te schrijven en tekenen en verschillende technieken te combineren.

Als je net begint met leren tekenen, kan het nogal overweldigend zijn (ik spreek uit ervaring!). Het illustratieboek van de Action kan je daar zeker bij helpen. Je hebt genoeg ruimte om in dit boek te oefenen dus een apart schetsboek hoef je niet per se aan te schaffen.

Het papier is prima om mee te werken, het zal misschien met waterverf iets gaan bobbelen (dat heb ik nog niet uitgeprobeerd), maar zal zich goed houden met alle oefeningen die je kunt gaan doen. Als het boek vol is, heb je zeker een leuk boek om op terug te kijken. Met 100 bladzijdes heb je genoeg ruimte om te oefenen en krijg je genoeg inspiratie door de oefeningen.

Voor €1,99 is dit dus zeker een goede aanschaf als je wilt leren tekenen, je hoeft er echt geen dure materialen voor aan te schaffen.

4 comments on “Illustration boek Action

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *