Een jaar bullet journalling

Ik gebruik sinds mei 2016 een bullet journal en ik dacht dat het wel leuk zou zijn om een kijkje te geven in mijn bullet journals. Ga er vooral lekker voor zitten, want ik heb een hoop foto’s!

Toen ik begon met bullet journalling in mei 2016, was ik nog niet op de hoogte van Leuchtturms en kocht ik bij mijn lokale boekhandel een Conceptum notebook met ruitjes. Dit werkte prima. In mei en juni 2016 gebruikte ik deze weeklies. Een week op een pagina en ernaast aantekeningen. Een beetje zoals de Moleskine agenda werkt.

Mijn dailies waren weinig bijzonder, eigenlijk gewoon lijstjes, soms met tijden erbij als ik het idee had dat ik te druk in mijn hoofd was. Ik gebruikte mijn bullet journal vooral voor to do lijstjes en wat korte aantekeningen.

In oktober begon ik pas met trackers. Ik noteerde mijn gelezen boeken (WAT VEEL!!) en deed een poging om een habit tracker bij te houden.

Mijn dailies werden wat opgevrolijkt met stickers en wat mooie headers en ik hield ook weer korte dagboekaantekeningen bij.

In november ging ik dan eindelijk over naar de gewilde Leuchtturm, een lekker roze met dot grid. Even wennen, maar oh wat was ik er blij mee. Ik werkte met weeklies en dailies.

Dat werkte eigenlijk een hele tijd goed, tot ik deze layout op instagram tegen kwam. Ik maakte een maand aan deze layouts (wat een werk!) en werkte eigenlijk best lang met deze dailies.

Ik vind handletteren leuk maar kan er echt weinig van. Toch probeer ik het zo af en toe in mijn Bullet Journal. Deze quote is van Wie is de Mol Belgie en ik heb er echt hard om moeten lachen. Ook hield ik korte boekrecensies bij in mijn bullet journal. Een krul er doorheen betekent dat ik mijn recensie had geschreven.

Ik kreeg het eind maart/begin april steeds drukker. Ik ging in april over naar een Moleskine. Mijn dailies zijn geen hele pagina’s meer, maar ik hou nog wel wat korte aantekeningen bij en maak nu ook gebruik van stickers om mijn pagina’s op te vrolijken. De konijnenstickers vind ik echt hilarisch.

In april maakte ik voor het eerst echt een ‘welkom’ pagina. Ook hield ik kort bij wat ik elke dag deed.

Wat ik zo fijn vind aan bullet journalling is dat je alles door elkaar kunt doen. Tekenen, lijstjes maken, aantekeningen schrijven, het staat allemaal in één boekje. Heerlijk.

Je kunt dingen proberen (en falen). Zoals je ziet was die mood mandala helemaal niets voor mij en heb ik de pagina maar opgevrolijkt met een foto van Nathan Fillion.

En dan is dit juni 2017. Een jaar na mijn eerste bullet journal. Ik probeer nog steeds habit trackers bij te houden, net als mijn stemmingen. Het lukt de ene maand wel en de andere maand niet, maar dat is ook het fijne van dit systeem. (Oh en props voor degenen die de quote herkennen <3).

En dit was mijn week voor de vakantie. Korte dailies en je kunt zien dat ik geen zin had. Haha! Ook dat is bullet journalling voor mij. Niet altijd productief zijn maar wel luisteren naar jezelf.

Hoe lang doe jij al aan bullet journalling?

3 comments on “Een jaar bullet journalling

  1. Ik ben net 2 maanden bezig. En vind het hartstikke leuk om te doen! Vooral lekker overzichtelijk dat je nu alles in een hebt. Hoewel ik echte daglijsten wel nog in een apart schrift maak. Maar wanneer die vol is wil ik mijn dag to-do lijstjes ook in mijn bullet journal stoppen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *