Journallen in je bullet journal

Ik schrijf al in een dagboek zolang als ik me kan herinneren. Het ene jaar ben ik heel actief qua schrijven en dan weer een hele poos niet. Ik vond het zonde om er een apart notitieboek voor bij te houden, dus journal ik de laatste tijd in mijn bullet journal. Vandaag laat ik zien hoe ik dat doe.

Soms heb ik weinig zin om te schrijven maar wil ik wel een soort herinnering van die dag opschrijven. Ik heb daarvoor ruimte in mijn weekplanningen apart gehouden. In dit geval maak ik gebruik van een post it die ik door de helft heb geknipt en met fotolijm in mijn bullet journal heb geplakt. Ik schrijf een korte aantekening van die dag en zo ziet het er nog net iets leuker uit.

Wat ik de laatste tijd ook vaak doe, is bijvoorbeeld kaartjes of tickets in mijn bullet journal plakken. Normaal gesproken gooide ik die altijd op een hoop en na verloop van tijd gooide ik ze dan weg. Maar ja, dat vind ik stiekem toch wel een beetje zonde. Dus waarom zou ik ze dan niet in mijn bullet journal plakken? Ik ben niet mega creatief maar ik word wel echt blij als ik zo terugblader.

Daarnaast maak ik vrij veel foto’s. De ene keer met mijn telefoon, de andere keer met mijn spiegelreflex. Ik kwam bij het opruimen heel veel fotopapier tegen, dus ik ben aan het printen geslagen. Zo heb ik achterin mijn bullet journal een stapeltje foto’s die ik dan eens in de zoveel tijd op een pagina plak waar ik dan weer wat omheen kan schrijven. Zo wordt mijn bullet journal een echt herinneringsboek en dat maakt het nog leuker om terug te bladeren!

Hou jij alleen lijstjes bij in je bullet journal of ook aantekeningen zoals ik?

2 comments on “Journallen in je bullet journal

  1. Ik heb ook heel lang een dagboek bij gehouden, maar ik ben er nu niet meer actief mee. In mijn bullet journal heb ik daarom een gratitude journal en een my memories pagina šŸ™‚

  2. Leuk gedaan! Ik hou niet echt een dagboek bij, alleen soms – maar dan doe ik het digitaal omdat ik dat fijner vind werken. Maar deze manier heeft ook wel wat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *