Doe het lekker zelf: Planner Pockets


Creatief zijn staat niet echt op mijn succesvol lijstje, wel vind ik het af en toe leuk om simpele Do It Yourselfs te maken die ik tegen kom op Pinterest. Waaronder deze planner pocket, eenvoudig en simpel maar het geeft oh-z’n-leuk effect in je planner/Bullet Journal. Vandaag steken we dus de handen uit de mouwen voor een nieuwe Doe Het Lekker Zelf: Planner pockets
Planner pockets kun je op veel verschillende manieren maken, er zijn heel veel kant en klare printables te vinden op het internet. Je kunt het dus heel makkelijk overnemen via een printable, maar dat vond ik zelf niet zo leuk. Na veel zoeken zag ik dat de meeste planner pockets gaatjes hebben voor Happy Planners en heel eenvoudig er uit zien om na te maken. Gezien ik een Leuchtturm 1917 heb ga ik er geen gaatjes in maken, dit is zwaar overbodig.

Wat heb je nodig?

  • Een leuk stuk dik papier/karton papier
  • Schaar
  • Lijm
  • Potlood
  • Lineaal

Voor het papier ben ik voor een blok karton met voorbedrukte patronen met een afmeting van 30 bij 15 cm. Het papier komt van de Action en was volgens mij 1,00 of 1,39. Action kennende dus niet zo heel duur. De overloop van de kleuren en de kleuren zelf vond ik ontzettend mooi en koos dit papier dus uit voor mijn DIY. Schaar, lineaal en potlood had ik al in huis. Een lijmroller kan ik zeker aanraden om te gebruiken bij deze DIY. Met een lijmstift kan het nogal rommelig worden en de spullen in je pocket blijven misschien plakken. Ze moeten blijven zitten, maar zo overdreven is nu ook weer niet nodig. Een lijmroller kun je ook bij de Action kopen voor een euro.

Maar hoe maak je het?

In totaal scheur ik twee van deze gekleurde voorbedrukte stukken papier karton uit het blok. Een is voor de achtergrond en het tweede voor de flap aan de voorkant. Zoals je kunt zien op bovenstaande foto’s is de strook te lang voor je bullet journal en zal er een stuk af geknipt moeten worden. Ik draai het papier om, maak een lijntje met mijn lineaal en potlood en knip de strook af. Het stukje wat je overhoud kun je bijv weer gebruiken voor een To Do lijstje in je journal, helaas is die iets te klein voor je pocket.

Vervolgens pak je het tweede vel en die leg je horizontaal over het eerste vel papier. Vanuit hier kun je bepalen vanuit welke kant je de kleur van de pocket (in dit geval) wilt laten lopen en of je de pocket van rechts naar links wilt laten lopen of van links naar rechts.
Trek op de lijn van het eerste vel papier de midden lijn af op het tweede vel. Hierna kun je van beiden kanten een streep maken met hoe hoog je de pocket wilt hebben en knip de figuren uit.

Leg de stukken, zonder te lijmen, op je achtergrond om te kijken welke hoek je het mooist vind. Persoonlijk vond ik de donkere kleuren naar licht toe, iets mooier en de pocket van links naar rechts ook iets mooier tonen.

Dan komt het makkelijkste gedeelte, waar je ook nog een dikke fout in kunt maken, let dus goed op tijdens het lijmen. De achterkant van je achtergrond kun je heel eenvoudig vanuit alle hoeken plakken maar je pocket zelf kun je beter maar vanaf drie kanten lijmen. Als je de bovenkant dicht lijmt heb je er namelijk niks meer aan!

Plak hierna de achtergrond in je journal en de pocket er boven op. Je zult zien dat als je dit papier gebruikt dat de rechterkant een klein stukje overboord gaat aan papier. Dat wil je niet hebben. Daarnaast moet het papier ook de rondingen hebben van je notitieboek. Knip dit alles bij en je bent klaar om je pocket te gebruiken!

 

One comment on “Doe het lekker zelf: Planner Pockets

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *