Pinterest Favorites: Weekly Spreads

Een van mijn favoriete dingen om op te zoeken op Pinterest blijven toch wel de Weekly Spreads. Simpel gezegd, een wekelijks overzicht waar je al je plannen alvast in opschrijft voor de aankomende week. Zodat je overzichtelijk kunt zien wat je te doen staat. Vandaag een lijst met inspiratie van mooie Weekly Spreads.

Allereerst de rechthoekige types. Als je er van houd om van boven naar beneden te werken en in verschillende hokjes, dan is dit misschien wel de weekly spread voor jou. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt met kleur, washi tape en noem maar op. De derde spread vind ik zelf ontzettend leuk omdat er allerlei ringen getekend zijn bij iedere note, waardoor het net lijkt dat de betreffende dag (of note) zo omgedraaid kan worden.

Mocht je meer plek over willen houden in je journal om een mealplan, trackers of een doelen en taken er in te verwerken, dan kun je er voor kiezen om je weekly spread iets kleiner te maken zoals in bovenstaande schattige memo achtige boxjes. Hier kun je in steekwoorden opschrijven wat er de betreffende dag gedaan moet worden en kun je meer ruimte overhouden voor andere dingen zoals je tracker of mealplan.

En als je geen zin hebt om ‘normale’ spreads te gebruiken kun je altijd nog je crea bea naar boven halen en beginnen met gekke vormpjes, ervoor kiezen om geen puntje meer vrij te laten en overal lekker veel kleur te gebruiken. Gezien de zomer temperaturen kunnen we ook wel een cocktail (of een lekker verkoelend drankje) gebruiken.

Mocht dit allemaal te druk voor je zijn (wat ik mij eigen best kan voorstellen) dan kun je altijd nog voor een minimalistische spread gaan. Zo houd je alles schoon en overzichtelijk, zonder een spatje vuil aan de lucht te hebben.

Welk type weekly spread gebruiken jullie het liefst?

Wist je dat wij sinds kort ook te vinden zijn op Pinterest? Wij hebben speciaal een bord aangemaakt voor deze weekly spread inspiratie. Hier kun je nog veel meer voorbeelden in terug vinden.

*Alle foto’s zijn van de eigenaren van de weekly spreads, deze foto’s hebben wij niet in bezit.
* All pictures are from the creators of the weekly spreads. We don’t own these pics.

One comment on “Pinterest Favorites: Weekly Spreads

  1. Ik gebruik nu een notitieboekje met lijntjes en een weekly view waarbij ik de dagen onder elkaar uitwerk. Vind ik nu erg fijn werken, maar ik wil misschien ook nog wel zo’n hokjesschema uitproberen zodat het wat meer in één oogopslag duidelijk is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *