Plan met mij: April 2017


De maand april is alweer in volle gang en daarom is het ook weer eens tijd voor een blikje in mijn bullet journal voor de maand april. Maart heb ik een klein beetje overgeslagen in mijn journal omdat ik er niet veel tijd voor had en ik ook geen zin had om aan mijn journal te werken, maar de zin en de tijd is er weer.  Van nette pagina’s tot aan gescheurde bladzijdes, alle plan drama komt weer voorbij.

April indeling:

  • Voorblad betreffende maand
  • Kalender maand – Blog, werk etc.
  • Kalender maand – Dagen, afspraken
  • April tracker
  • Selfcare tracker
  • Ideeën pagina’s
  • Week overzicht – Dagen, werk uren, afspraken, planning algemeen, sport.
  • Dagelijkse logs: To Do’s

De maand april besloot ik net zoals februari te beginnen met wat leuk papier, wederom uit een flow magazine. Eerst was ik even bang dat het papier te dun was om mee te lijmen maar dat viel gelukkig ontzettend mee en zo creëerde ik de achtergrond voor deze maand. Om het niet super druk te maken besloot ik met wat inpak papier (wat je gratis bij AH kunt pakken) een klein envelopje te maken en hier simpel het woord april in te steken. Een klein stukje washi afknippen en plak! Voila, het voorblad van de maand april is.

De maand kalender voor april besloot ik om vrij simpel te houden. Gewoon een strook washi tape (Op het moment mijn favoriete washi tape) en daarnaast een tot en met dertig te tellen. Ik had heel even geen zin in een super mooi fancy maand overzicht. Dit werkt ook gewoon prima, zolang ik maar inzichtelijk heb wanneer ik welke afspraken heb. Direct daarnaast heb ik de tracker voor april geplakt. Hier komen net zoals iedere maand een paar habits in die ik in de gaten wil gaan houden.

Iets waar ik lang voor heb gezeten op mijn stoel is de selfcare tracker. Iedereen wil goed voor zichzelf zorgen, ook ik. Bij BohoBerry zag ik dit voorbij komen en het leek mij ontzettend verstandig om ook dit eens bij te gaan houden. Aan het eind van de maand kom ik met een uitgebreid artikel terug op wat een selfcare tracker is en hoe je het in moet vullen.

Iets wat ik ook weer eens tijd vond om terug te halen was het brain dump gedeelte voor zowel Stationerylovers als mijn persoonlijke blog FeelTheFuture. Ik heb niet altijd mijn Stationerylovers Moleskine bij mij en wil af en toe toch even iets op papier zetten. De meeste goede ideeën ben ik na een werkdag of een paar uur slaap echt wel weer kwijt. En bij goede ideeën horen natuurlijk stickers van planten en wederom mijn nieuwe favoriete washi tape. Op deze twee pagina’s wil ik dus simpel weg al mijn blog artikel/toekomst ideeën op schrijven.

En dan nu iets waar ik eigenlijk stiekem best wel trots op ben en dat is mijn vernieuwde week overzicht. Met veel stickers, doodles en ditjes en datjes. “Maar Angelica, jij wilde toch meer minimalistisch enzo?” Ja, dat klopt ook maar ik kon het niet laten om wat stickers toe te voegen met een mini doodle en kleine lijstjes. Ik wilde weer wat kleur en wat meer planten in mijn journal. Mocht je dat laatste nog niet gemerkt hebben, ik heb een soort van plant thema in mijn hoofd voor deze maand. Waar ik het meest blij mee ben is dat ik eindelijk een kleiner maar fijner week overzicht heb met alle dagen op slechts één pagina en kleine to do listjes op de andere.

Mijn dagelijkse To Do’s heb ik daar ook geprobeerd om aan te passen, maar vind het net niet wat ik zocht. Ik wil de dagelijkse to do dingen ook wat kleiner verpakken en ook echt meer naar het bullet journal systeem zelf toe werken. Nog steeds minimalistisch en praktisch. Misschien dat het volgende week iets minders stickers en printables worden. Soms moet je gewoon even helemaal cray cray gaan.

En dan even de tools die ik deze maand voornamelijk heb gebruikt in mijn journal. Naast mijn lijmroller, stickers en liniaal. De pennen die ik gebruik laat ik eigenlijk nooit zien in mijn Plan met mij artikelen, terwijl die er ook zeker toe doen. Ieder ding schrijf ik eerst met potlood, vervolgens fineliner er over heen en dan zie ik wel of ik het markeer voor wat extra kleur of niet. Vervolgens voor het kleiner schrijven in zwart/roze gebruik ik nu voornamelijk mijn Pilot Juice Gel pennen. De zebra mildliner gebruik ik soms heel af en toe ook in mijn weekly spreads voor het afstrepen voor dingen. Al zal ik nu wel naar de pastel stabilo’s overstappen. Gezien die het een stuk beter doen op Leuchtturm papier. De Zebra Mildiners doen het beter in mijn Moleskine, dus die gaat daar weer heen.

Zoals jullie hebben kunnen zien heb ik weer wat kleine veranderingen gemaakt in mijn maandelijkse Bullet Journal. Veel dingen zijn hetzelfde gebleven, waarvan ik geen zin heb om die iedere keer te tonen. Ook wil ik even aangeven dat veel afspraken/to do dingen niet op de foto zijn gezet, puur wegens privacy redenen. In ieder geval hoop ik dat jullie van mijn plant achtige journal hebben genoten. Tot volgende maand voor een nieuwe Plan met mij!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *