Plan met mij: januari 2017 (1/2)


Onlangs liet ik jullie een klein stukje van mijn nieuwe Bullet Journal zien, de inhoud van een verse nieuwe journal voor het jaar 2017. Het jaar is ondertussen aangebroken maar wat ik niet heb laten zien is de maand januari. Die wilde ik in een apart artikel doen wegens de planning uitleg en de foto’s. Het artikel zal uit twee delen bestaan wegens de lengte. Aankomende vrijdag komt deel twee.

Januari indeling:

 • Voorblad betreffende maand
 • Kalender maand – Onregelmatige werk diensten/Verjaardag omcirkeld.
 • Kalender blog maand – Blogposts, werk, afspraken
 • Maand tracker
 • Doelen
 • Week overzicht – Dagen, werk uren, afspraken, planning algemeen, sport, gezette stappen
 • Week overzicht – Eet log ontbijt, lunch, avondeten, snacks
 • Dagelijkse logs: To Do, stappen doel
 • Social Media planner

Minimalistisch het jaar in

De maand januari begint natuurlijk met een voorblad en dit keer ben ik voor een soort ‘verhaal’ achtig voorblad gegaan. De typ machine en de tekst ‘And so her story begins’ staat natuurlijk in teken voor het nieuwe jaar, om een nieuw verhaal te scheppen in 365 dagen. Misschien dat ik ook nog wel een echt verhaal ga tikken, wie weet. Ik probeerde het niet te druk maken en besloot het om het hierbij te laten. Lekker simpel maar leuk om mee te beginnen.

De maand januari zelf ben ik redelijk minimalistisch voor mijn doen begonnen. Telkens weer probeerde ik een ontzettend mooie journal te maken iedere maand maar ik merkte dat mijn productiviteit daar niet beter van werd. Ik besloot om het anders aan te pakken, dezelfde indeling als mijn oude journal maar iets meer op mijn eigen ‘normale’ manier te werken. Iets meer minimalistisch.

Deze maand heb ik besloten dus echt een eigen aanpak te maken. En natuurlijk mijzelf een extra duw in de rug geven om mij er ook echt aan te houden. Daarnaast ben ik voor het eerst écht printables gaan gebruiken. Eerst vond ik het overbodig en niet mooi om met washi tape of normale plakband een maand kalender er in te plakken. Het uittekenen van z’n blog planning in blokken voor een maand kost bij mij een hoop tel/reken werk en daar heb ik niet altijd tijd voor. Ook heb ik besloten om meer kleur in mijn planning te gebruiken.

Kalender maand kleur

 • Roze: Verjaardagen
 • Blauw: Onregelmatige diensten

Kalender blog maand

 • Roze: Artikelen voor Stationerylovers
 • Blauw: Onregelmatige diensten
 • Paars: Overige afspraken/notes to self
 • Donkerblauw: Flexdagen

In het maand overzicht van januari heb ik roze gebruikt voor verjaardagen, blauw voor de onrelmatige werkdiensten. In mijn blog-maand printable heb ik roze gebruikt voor de artikelen van Stationerylovers wanneer ze online komen te staan en licht blauw weer voor werkdagen. De reden waarom ik de werk dagen ook in mijn blog planning zet, is omdat ik dan weet welke dagen ik vrij ben en welke dagen ik het beste tijd kan spenderen aan mijn artikelen. Donkerblauw voor mijn flexdagen en andere notes voor werk. Paars voor overige afspraken en notities.  Op deze manier wil ik meer overzicht voor mijzelf maken wat er in een maand sowieso gaat en moet gebeuren. Dan kan ik zelf goed in de gaten houden wanneer ik een artikel af moet maken, of wanneer ik een flexdag heb.  De kleuren komen van de Pilot Frixion pennen, de inkt van deze pennen kun je uitgummen en dat is ideaal als er iets wijzigt in je planning.

Maandtracker

Ook voor de maandtracker ben ik voor een printable gegaan van BohoBerry. Andere trackers spraken mij niet echt aan of waren te druk voor het ‘minimalistische’ januari. Bohoberry maakt iedere maand een nieuwe tracker, printen, plakken en gaan maar. Deze maand wil ik maar een paar dingen bij gaan houden, om daar ook geen druk op te leggen. Het is voor mij belangrijk om maar een aantal punten te tracken en kijken wanneer ik wat wel heb gedaan en wat niet (Dus te weinig). Hierdoor kan ik in de volgende maand weer beter gaan plannen voor een bepaald onderdeel. Deze maand wil ik kijken hoe vaak ik hoofdpijn heb, kijken of er een patroon naar voren komt. Sporten om te kijken of ik echt wel acht keer ga in de maand januari, series omdat ik meer series wil gaan kijken en zo kan ik nog wel even door gaan. Aan het eind van de maand ben ik heel benieuwd hoe de tracker er uit zal gaan zien!

Wegens de lengte van het artikel zal deze post in twee delen worden opgesplitst. Aankomende vrijdag kun je meer lezen over de week indeling, de dagelijkse post en een stukje over mijn doelen voor de maand januari.

2 comments on “Plan met mij: januari 2017 (1/2)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *