Plan met mij juli #1


Juli, de maand van het sterrenbeeld kreeft, mijn verjaardag en zomervakantie. Heerlijk, de maand juli begint zo ontzettend fijn dat ik dit keer ook ontzettend veel zin (en veel tijd) om aan mijn journal te zitten. Dit keer geen planten thema, nee, maar een space/galaxy achtig thema. Kijken jullie mee?


Terug blik juni

Deze maand ben ik verhuisd naar mijn nieuwe Bullet Journal en heb sinds het opzetten van deze journal z’n fijn gevoel bij deze journal. Het voelt echt als mijn journal en dat ik steeds meer op een werkende en productieve manier mijn journal gebruik. Denk hierbij aan de nieuwe sheets die ik heb gemaakt, nieuwe simpelere weekly spreads en dagelijkse spreads. Ook ben ik met weer stickers te plakken en ook nog eens normale stickers toe gaan voegen aan mijn dagelijkse sheets. Het geeft echt een vrolijke blik en ik krijg hierdoor ook echt zin om weer te beginnen aan mijn to do lijst van de betreffende dag.

Daarnaast ben ik ook meer gaan ‘journallen’ zoals Femke onlangs in een artikel heeft geschreven. Soms lucht het gewoon op om gedachten op papier te zetten en het gewoon kwijt te zijn uit je hoofd. Afgelopen maand heb ik daar ontzettend veel aangehad. Tevens gebruik ik hier voor het journallen mijn nieuwe vulpennen in twee verschillende kleuren; turquoise inkt en in fluoride roze. Het geeft oprecht meer kleur in je journal en ben echt ontzettend blij hoe afgelopen maand mijn journal er uit zag. (Dit laat ik niet zien op foto omdat het persoonlijke stukken zijn)

Juli

Juli staat alweer voor de deur en dat betekent dat we weer beginnen met een nieuwe maand. Het lijkt wel alsof het jaar steeds sneller gaat en we nog maar even moeten genieten van al het daglicht. Voor de maand juli besloot ik om even geen plant thema te houden en eens even buiten mijn comfort zone te gaan. De meeste van jullie hebben de afgelopen twee maanden (bijna drie?) gezien hoe ik steeds mijn journal maakte met cactussen, plantjes etc en ik kan mij eigen voorstellen dat het gaat vervelen. Dit keer heb ik een soort space/galaxy thema bedacht. Eerlijk gezegd wist ik niet goed hoe ik moest beginnen en nog vind ik het af en toe een bij elkaar geraapt zooitje. Maar hey, daar leren we dan weer van. Soms moet je buiten je comfort zone gaan om te kijken of het bij je past.

Deze maand zijn er een hoop spreads die weer terug komen en merk dat ik niet meer de behoefte heb om super veel nieuwe spreads toe te voegen. Misschien komen die kriebels wel verder in de maand, maar voor als nog zijn er een hoop spreads die net zoals vorige maand weer terug komen. Denk hierbij aan de Habit Tracker, Selfcare tracker, mijn Ideeen pagina’s voor stationerylovers en mijn persoonlijke blog en mijn Back-up schema en Artikel upload schema.

Wat wel veranderd is, is mijn weekly spread. Ik heb een vrij simpele spread gevonden die ontzettend goed werkt, zonder poespas en gewoon heel simpel een groot kader met daar in verschillende hokjes. Ik zal het maar een dikke versie van Excel op papier noemen. Aan de ene kant zet ik mijn werk tijden, de andere kant afspraken of blog dingen die moeten gebeuren.

Ook deze maand ben ik weer van plan om een hoop washi en stickers te gebruiken, maar daarnaast lijkt het mij ook weer leuk om wat tekeningen er bij in toe te voegen zodat je een best wel vaag space/galaxy idee krijgt. Naast de stickers die ik al in mijn dailies heb verwerkt, heb ik ook een tekening verwerkt. Heel simpel gevonden op Pinterest en nagemaakt, toch blijft het kriebelen om weer meer te tekenen.

En eigenlijk heb ik niet meer te melden over de maand juli in mijn Bullet Journal. Ik hoop in ieder geval dat het net z’n succesvolle plan maand word als in juni, daar heb ik echt ontzettend van genoten. Hoe stom dat ook klinkt, maar ik heb heel wat dingen van mijn lijstje kunnen afstrepen door simpelweg mijn journal te gebruiken. Misschien word ik dan toch een keer volwassen en breng ik zo echt meer structuur in mijn leven. Mijn journal werkt nu voor mij inplaats dat ik voor mijn journal werk.

Gebruiken jullie een thema in jullie journal?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *