Plan met mij: juni 2017


Het is tijd voor een nieuwe maand en dat betekent ook weer een nieuw plan met mij artikel. De maand juni begint alweer lekker goed met wat zomerse temperaturen en heb aardig lopen peentjes lopen zweten bij mijn nieuwe maand opzet. Maar zoals altijd is het de moeite waard. Vandaag neem ik jullie mee in mijn opzet voor de maand juni.


Zoals ik al aangaf in de blogpost van maandag ben ik over naar een nieuwe Bullet Journal en heb net zoals bij mijn nieuwe journal ontzettend de drang om alles perfect te maken. Echter is dat niet helemaal gelukt. Sinds kort heb ik een papier snij machine en of de print is scheef, of ik plak hem er verkeerd in *facepalm*. Ook komen hier en daar wat vlekken van pennen in voor omdat ik dacht dat ik alles wel met de zwarte Pilot Juice gelpen kon doen. Echter moet ik voor het grote lijnwerk toch echt de Faber Castel blijven gebruiken.

Voorblad & Maand overzicht

Via Instagram zag ik een rol inpakpapier voorbij komen met een ontzettend toffe print namelijk: planten. Mocht je het nog niet door hebben, ik heb de laatste maanden een succulent/cactus/overige coole planten verslaving gecreëerd. En als je zelf geen planten kunt hebben in huis, dan moet je het maar in papier vorm kunnen uitdrukken. Toen ik hoorde dat het papier bij de Xenos vandaan kwam ging ik vrijwel direct naar Arnhem voor het inpakpapier. Eenmaal thuis hoopte ik dat je geen gekke plakranden of iets dergelijks zou zien en dat is naar mijn mening aardig gelukt. Het papier is vrij soepel en scheurbaar (Duh, inpakpapier) dus voorzicht zijn met wat je doet is wel een aanrader. Eenmaal geknipt en geplakt, had ik geen idee hoe ik de maand juni er op moest gaan schrijven. Mijn handlettering skills zijn niet zo geweldig dus dat durfde ik niet aan, printen had ik niet z’n zin en en vervolgens schoot mij te binnen dat ik de Flow for paper lovers nog had waarin letter stickers zaten. Ik maakte een test op een stukje rest papier en vond het geweldig. En zo is het voorblad ontstaan.

Mijn maand overzicht is met hetzelfde stukje papier als de letter test met dezelfde stickers. Het paste perfect met dertig dagen op het papier dus besloot ik het er in te plakken. Mijn maand overzicht heb ik een stuk simpeler gemaakt dan eerdere maanden. De dagen één tot en met dertig, de weken waarin de dagen vallen onderlijnd en ook nog vakjes gemaakt voor op welke afdeling zit. (Op het moment ren ik tussen twee afdelingen in, iets met doorgroeien). Daarnaast vul ik ook alle dagen in waarop ik in het weekend werk of eens stand-by heb. Puur om het voor mijzelf overzichtelijk te houden.

Terug kerende spreads

Mijn tracker is deze keer niet van BohoBerry. Nu zul je je afvragen waarom ik van mijn geloof af ben geraakt: heel simpel, ik moest telkens wachten tot aan het einde van de maand tot BohoBerry haar printable upload en daar had ik geen zin meer in. Als ik halverwege de maand al tijd heb om te beginnen aan en nieuwe maand dan ga ik niet wachten tot het einde van de maand. Deze lege tracker heb ik dankzij Femke ontdekt, via het blog van LittleCoffeeFox. Deze maand ga ik dus kijken of deze lege tracker het helemaal voor mij is, zo ja dan kan ik alvast een print opdracht doen voor de rest van het jaar. Zo veel goede lege trackers kom je namelijk niet tegen.

Andere terugkerende spreads deze maand zijn mijn self-care tracker en mijn ideeën pagina’s. Ze bevallen goed en ik vind ze ook nog eens ontzettend leuk om vol te kliederen. Zowel met kleur als met random notities met ideetjes. De ideeën die in mijn ‘oude’ journal stonden heb ik uiteraard mee verhuisd naar mijn nieuwe journal, anders vergeet ik namelijk dingen en kom ik aan het einde van het jaar, als ik nog een keer door mijn oude journals blader, opeens weer ideeen tegen. Dat zou pas zonde zijn!

Nieuwe spreads

In mijn Moleskine voor StationeryLovers maakte ik steeds een back-up overzicht en een planning overzicht voor artikelen. Een ontzettend simpel lijstje waarmee ik alles afstreep met mijn Zebra Mildliner (gezien die niet lekker werken op Leuchtturm papier). Deze maand besloot ik een simpele spread te maken voor zowel een back-up lijst en voor een planning met artikelen. Ik besloot de stijl aan te houden van mijn shipping tracker, die je kunt zien in de blogpost van maandag. Het is een vrij simpel overzicht maar dan wat leuker aangekleed en planning technisch overzichtelijker. Zo heb ik alles op twee pagina’s waar je direct op kunt kijken en mis ook niks.

Sinds kort luister ik naar een Podcast die onwijs veel episodes heeft, die ik nog wel eens op verschillende devices beluister. Hierdoor vergeet ik nog wel eens bij welke episode ik ben gebleven. Ik besloot een simpel overzicht te maken met alle episodes die er op het moment zijn en vakjes die ik af kan kruisen. Het af kruisen doe ik geheel in stijl van de fan art die ik heb uitgeprint, namelijk met mijn paarse pastel Stabilo. Ik ben gék op die kleur en zal die dan ook nog eens vaak gebruiken.

Deze maand heb ik ook twee pagina’s vrij gelaten voor doodles. Vroeger tekende ik ontzettend vaak en dat mis ik toch wel een beetje. Via Amazon kocht ik een boek en besloot om iedere dag een doodle te maken in de maand juni. Zo krijg ik weer een beetje zin om te tekenen en durf ik dadelijk ook meer te tekenen in mijn journal zelf.

Weekelijkse en dagelijkse spread


Mijn wekelijkse spread is weer totaal anders dan die van vorige maand. Vorige maand maakte ik ontzettend mooie wekelijkse spreads en maakte die gelijk voor een hele maand, maar er bleef veel leeg en dat vind ik ontzettend zonde. Natuurlijk ging ik met mijn verslaving weer op Pinterest en kwam dit tegen. De linkse spread. Het leek mij ontzettend handig om werk en persoonlijke afspraken eens te scheiden. Daarnaast haalde ik de kopjes die ik vaak gebruikte in mijn vorige wekelijkse spread, iets groter terug naar de linker bladzijde. Bij die categorieën merkte ik namelijk dat ik weer ruimte te kort kwam. Aankomende week ga ik kijken hoe deze spread bevalt en of ik hem voor de aankomende weken weer ga gebruiken.

Mijn dagelijkse spread en mijn social media planner zijn nog steeds ontzettend simpel. Daar houd ik ook van. Zo houd ik namelijk rust in mijn hoofd en kan ik als nog alles er in zetten wat ik wil. Drie dagen op een bladzijde is voor mij voldoende, hierdoor gebruik ik drie pagina’s per week voor dagelijkse to do’s. Onder de zondag maak ik altijd een ‘terug blik op je week’ met hier een klein mini dagboekje voor mijzelf.

Zo pfoe! En dat was even een grote flinke update over de maand juni. Mocht je deze post volledig hebben gelezen dan verdien je een sticker. De update van deze maand is dus iets groter omdat ik met nieuwe dingen bezig ben geweest, wat nieuw is en wat er van mijn oude naar mijn nieuwe journal komt. Volgende maand zal ik proberen om de post iets korter te maken indien jullie dat liever hebben!

Zijn jullie al klaar voor de maand juni?

2 comments on “Plan met mij: juni 2017

  1. wat een leuk idee van dat inpakpapier 🙂 Dat ga ik even onthouden. Heb nog veel verschillende soorten inpakpapier liggen, omdat ik er een zwak voor heb 😉 haha. Leuk artikel! En zeker niet te lang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *