Plan met mij: terug blik januari 2017


In de allereerste Plan met Mij artikelen, heb je kunnen zien hoe ik de maand januari heb opgezet en helemaal klaar was voor gebruik. De maand januari is voorbij en het leek mij leuk om terug te blikken op de maand januari in mijn Bullet Journal. Vandaag dus een terug blik in de maand januari in mijn bullet journal.

Januari indeling:

  • Voorblad betreffende maand
  • Kalender maand – Onregelmatige werk diensten/Verjaardag omcirkeld.
  • Kalender blog maand – Blogposts, werk, afspraken
  • Maand tracker
  • Doelen
  • Week overzicht – Dagen, werk uren, afspraken, planning algemeen, sport, gezette stappen
  • Week overzicht – Eet log ontbijt, lunch, avondeten, snacks
  • Dagelijkse logs: To Do, stappen doel
  • Social Media planner

Zoals ik vertelde in het allereerste plan met mij artikel wilde ik de maand januari zo minimalistisch houden en mijn bullet journal echt voor mij te laten werken, zodat alles een stuk beter zou gaan in mijn hoofd en ook echt qua planning voor Stationerylovers. Ik heb wel eens gehad dat ik de nacht van te voren een artikel heb moeten tikken omdat ik niet goed heb gepland, privé omstandigheden er niet naar stonden of dat ik echt andere dingen moest doen. Een van de dingen waar ik mij in mijn bullet journal wel echt op wilde focussen waren de doelen, mijn wekelijkse eetlog en de maand tracker.

Normaliter tekende ik de tracker zelf en kleurde dan ook wel eens een vakje in, echter vond ik het net iets te veel gedoe en besloot te gaan voor een printable uit de Bohoberry Tribe. Uitgeprint, ingeplakt en kleuren maar. Ik vind het een fijn overzicht om terug te zien wat ik wel goed heb gedaan afgelopen maand en wat niet. SQL leren had ik beter kunnen doen en misschien ook iets minder episodes kijken van mijn nieuwe favoriete serie Arrow. Dan had ik wat meer tijd gehad voor SQL. Waar ik wel ontzettend blij mee ben is het aantal keer dat ik ben gaan sporten, de 8000/9000 stappen heb gehaald en het aantal weinig dagen dat ik hoofdpijn heb gehad. Dat is een tijd lang wel anders geweest en niet te dragen. Nu weet ik een beetje waardoor het komt en probeer dat aankomende maand zeker ook weer in de gaten te houden.

De weekoverzichten die ik deze maand heb gebruikt vond ik ook ontzettend fijn, aansluitend aan de normale week dagen heb ik ook een eet-log gehouden. Horizontaal moet je dus de dagen uitlezen qua ontbijt, lunch, avondeten en snacks. Hierdoor krijg ik ook in te zien waar ik verkeerd heb gegeten of te weinig. In mijn wekelijkse planning zet ik dingen die moeten gebeuren en welke werk diensten ik heb. Ondanks dat dit ontzettend goed en fijn werkte wil ik toch weer gaan kijken naar een ander week overzicht. Eentje waar ik de zaterdag en de zondag ook op kwijt kan. Die zie je nu namelijk niet in de week- en eetlog voorbij komen. Ontzettend zonde want ik moet ook wel eens dingen perse doen op zaterdag en zondag. Een puntje om naar te kijken aankomende maand.

Één toevoeging die ik echt niet meer kan missen is de social media planner voor de aankomende week en de week erop. Alle dingen die ik plan voor Stationerylovers doe ik met de roze Pilot Frixion pennen waar ik onlangs een artikel over heb geschreven. Mocht er iets dringends of drastisch wijzigen, dan kan ik dit uitwissen met de pen. Iets wat dit keer ook uiteindelijk is gebeurd. (Omdat ik mijn planning omgooide). De social media planner is eigenlijk een printable met alle dagen van de week. De maandag, woensdag en vrijdag heb ik eruit geknipt en in mijn journal geplakt. Social Media moet ik echt een standaard van maken om het te plannen, dit hielp ontzettend goed hierbij. Dit komt zeker aankomende maand terug in mijn journal.

Naast de printables die blijven, houd ik ook nog een soort mini dagboekje van over een week bij in mijn bullet journal. Ik vind het fijn om dingen van mij eigen af te schrijven en niet iedereen hoeft altijd te weten waarom. Dit is het enige stukje wat ik prive houd eigenlijk in mijn leven, helaas zal dat dan ook niet gedeeld worden. januari was dus met al een goede maand. Op naar februari met wederom een nieuwe frisse maandelijkse opzet.

Hoe was jullie eerste maand van 2017?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *