Plan met mij: Verhuizen naar een nieuwe journal

Na mijn melodramatische post over het afscheid nemen van mijn oude Bullet Journal is het weer tijd om aan mijn nieuwe bullet journal te beginnen. Vandaag neem ik jullie mee in het verhuizen van mijn oude journal naar mijn nieuwe, en de opzet van verschillende nieuwe dingen die ik wil gaan bijhouden.


Onlangs verscheen er een review van de ‘officiële’ Bullet Journal van Leuchtturm 1917, dit is natuurlijk niet zonder reden want dit is mijn nieuwe Bullet Journal voor hopelijk het aankomende half jaar of kwartaal. Je weet het maar nooit bij mij. De ene maand verwerk ik namelijk meer dan de andere maand. Zoals ik bovenstaand al zei neem ik jullie vandaag mee met het verhuis proces van mijn oude journal naar mijn nieuwe journal. Ik kan je zeggen dat het een aardig karwei was en voor het eerst had ik ook niet goed het idee wat ik nu nieuw wilde hebben in mijn journal.

Wat werkte wel en wat werkte niet?

Ik besloot om eens rond te bladeren in mijn journal en op te schrijven wat nu wel werkte en wat niet goed voor mij werkte. Zowel voor de maandelijkse, wekelijkse en dagelijkse sheets. Daarnaast maakte ik ook een overzicht voor de spreads die ik sowieso wil verhuizen naar de nieuwe journal met daarbij de pagina nummers zodat ik alles snel terug kan vinden. Ook maakte ik een overzicht met wat ik ‘nieuw’ wilde toevoegen in mijn journal. Als je op verschillende social media platformen zoveel ideetjes tegen komt dan is het wel slim om dat even op te schrijven. Hierdoor werd het voor mij overzichtelijk om te bepalen wat ik wel in mijn nieuwe journal wilde, wat niet en wat sowieso over verhuisd moet worden.

Spreads

 • Reading Challenge 2017 -> Uitgedund
 • Maandelijks – jaar overzicht
 • Self care tracker
 • Goals
 • Ideeën blogs

Wat werkt wel?

 • Maandelijkse/Wekelijkse/Dagelijks systeem
 • Rommelig zijn
 • Blog idee pagina’s
 • Printables > Social Media planner, foto’s, fanart
 • Washi stickers

Wat werkt niet?

 • Maandelijkse tracker > Meer gebruiken of er uit
 • Spaardoelen
 • Mezelf te veel pushen om een perfecte journal te hebben

Nieuwe toevoegingen BUJO #3

 • Ruimte houden voor test pagina’s nieuwe dingen
 • Overzicht planning artikelen Stationerylovers
 • Back-up planning Stationerylovers
 • Waiting on > Online Bestellingen buitenland

Dit complete lijstje is wat ik letterlijk in mijn oude journal heb geplaatst om een geheugensteun te hebben voor wat er nu wel en wat niet werkt. De meeste dingen zullen jullie misschien niets zeggen, vooral het laatste gedeelte over planningen, waiting on shipping en overzicht voor planningen. Een gedeelte laat ik vandaag zien in dit artikel en de andere in het gedeelte voor het plan met mij artikel voor de maand juni.

Een kleine tour door mijn nieuwe journal

In mijn review voor de officiële bullet journal gaf ik al aan dat ik een aantal standaard dingen zal gaan veranderen en dat is dan ook daadwerkelijk gebeurd. Zodra je het boekje opent had je aan de linkerzijde een Key zitten met voor bedrukte dingen. Gezien dit mijn derde journal is en ik weet wat ik wel en niet fijn vind om mee te werken, heb ik het niet meer zo zeer nodig. Ik koos er voor om een afbeelding af te printen van Pinterest, van de Podcast Welcome To Nightvale. Lekker duister, wat bij een zwarte Bullet journal wel past. Bij mijn contact gegevens plakte ik een succulent plant sticker, de kleur paars vond ik er ontzettend mooi bij passen en neemt de hardheid van de afbeelding weer iets weg.

De future log heb ik eerst een volledig jaar overzicht qua maanden en data geplakt. Daarna de maanden juni tot en met december 2017. Op zich niet heel bijzonder maar een future log is altijd handig om te hebben om op terug te komen. Na de pagina’s van de future log heb ik een verdunde versie van mijn Reading Challenge gemaakt. Gewoon twee pagina’s die tot aan zeventig tellen. In mijn andere journal had ik hele tekening van een boekenkast en nog meer versiersel maar daar had ik simpel weg geen zin meer in.

En dan komen we aan bij het laatste onderdeel van dit blog artikel, namelijk de waiting on – Shipment tracker. Ik zag dit voorbij komen in de Boho Berry Facebook groep en ik kreeg gelijk vlinders in mijn buik. Zo prachtig vond ik het. Ik besloot het na te maken en natuurlijk mijn eigen draai aan te geven. Een complete copy paste van z’n sheet houd ik niet van. De waiting on shipment tracker gebruik voornamelijk voor dingen die ik via Etsy / Amazon DE & COM / AliExpress /Ebay bestel. Allemaal dingen uit het buitenland. Ik vergeet soms nog wel eens dat ik iets heb besteld en vond het wel zo handig om bij te houden wat ik heb besteld met datum, welke shop en de aankomst. Als het volledig binnen is kan ik het afvinken van mijn lijst.

En dit was eigenlijk alles wat ik qua verhuizing en nieuwe inrichting van de ‘standaard’ dingen in mijn nieuwe Bullet Journal. Aankomende vrijdag zal er een Plan met Mij: juni komen, waarbij jullie allerlei andere spreads kunnen zien!

Zijn jullie al toe aan een nieuwe Bullet Journal voor dit jaar?

One comment on “Plan met mij: Verhuizen naar een nieuwe journal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *