Plannen: Hoe doe ik dat? – Femke

Een bullet journal is bedoeld om zo productief mogelijk te zijn en zoveel mogelijk uit je beschikbare tijd te halen. Ik werk parttime, heb twee blogs en ben huisvrouw. Ik heb dus verschillende dingen te doen op een dag en ben zo iemand die ook nog veel kan piekeren. Ik heb mijn bullet journal dus echt nodig om dingen op een rijtje te zetten en te kijken wat ik op een dag kan plannen. Maar hoe doe ik dat? Vandaag krijg je een kijkje in mijn hoofd (en planning!).

Ik heb een Leuchtturm agenda waar ik mijn afspraken in schrijf, maar ook welke deadlines ik heb. Zo heb ik voor mezelf een goed overzicht en dit werkt voor mij heel prettig.

Daarnaast gebruik ik mijn bullet journal vooral voor dailies, om zo mijn dagplanningen te maken. Zoals je hierboven ziet, lijkt er niet veel op mijn planning te staan, maar dat is bedriegelijk.

Elke week

Elke zondag maak ik een planning voor de week in mijn bullet journal. Ik schrijf mijn afspraken voor die week in mijn dailies en plan alvast de wekelijkse to do’s, zoals de was, boodschappenplanning etc. Zo kan ik zien welke dagen ik druk ben en op welke dagen ik thuis ben om een flinke to do lijst aan te kunnen.

Elke avond

Vlak voor ik naar bed ga, kijk ik even naar mijn dag van morgen. Ik weet welke afspraken er gepland zijn en welke dingen ik echt moet doen. Zo maak ik een to do lijst voor die dag en kan ik gelijk mijn hoofd leegmaken.

Fouten maken kan

Ik bedacht vorige week dat ik gewoon een complete weekplanning ging maken in plaats van elke avond zitten. Nou dat werkte dus totaal niet, dingen werden niet gedaan, ik hield mijn trackers niet bij en ik was compleet de kluts kwijt. Zo weet ik dat dagelijks plannen voor mij het beste werkt en dat is nu ook weer echt het meest ideale van een bullet journal. Je komt erachter hoe jij het beste werkt en hoe jij het meeste uit je tijd kan halen.

Hoe plan jij voor je week of dag?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *