Random stationery haul #2


Het zou een leugen zijn als ik je zou vertellen dat ik de afgelopen tijd alleen maar een bestelling heb gedaan op AliExpress. Stiekem zou ik willen dat het waar was, gezien mijn portemonnee aardig heeft geleden. Vandaag weer een hoop stationery spullen en spullen rondom stationery die ik kocht de afgelopen tijd.

De afgelopen maanden en de afgelopen twee weken heb ik ontzettend veel besteld online. Ja, ik ben gewoon een shopaholic en ja soms heb ik een gat in mijn hand. Als ik iets wil, dan koop ik het. Dan moet ik het product ook het liefst zo snel mogelijk hebben. Daarom is het soms moeilijk om geduld te hebben voor dingen van Ali Express en Etsy.

Via Etsy heb ik onlangs een hele leuke shop met stickers gevonden: Paperkumaco. Ik bestel daar ontzettend graag want de kwaliteit is goed en de prijs vind ik redelijk genoeg voor de kwaliteit wat ze levert. Daarnaast is de shipping van een week ook redelijk snel vanuit Amerika (In mijn ogen). De stickers heb je waarschijnlijk al voorbij zien komen op onze Instagram en in mijn Plan met mij artikelen.

Nadat Femke een toilettas had besteld om haar bullet journal spullen om in te bewaren, zag ik mij eigen al helemaal voor hoe we met elkaar als een stel oma’s zouden gaan afspreken met onze toilettassen. Ik bestelde er ook een en heb ongeveer een kleine maand moeten wachten voor dat hij binnen kwam. Het pakketje zelf zag er net zo uit als een Ali of Ebay bestelling en kwam met China Post. Achteraf gezien had ik hem goedkoper kunnen bestellen via Ali of Ebay, maar goed. Dat is dat! Het is een leuk tasje maar lijkt niet helemaal qua kleuren op de foto.

Toen het vakantiegeld binnen kwam besloot ik om een kleine voorraad aan Bullet Journals te hebben. Want tsja, je hebt nooit genoeg! Nee maar zonder gekkigheid op een stokje, de kleuren die ik wilde hebben waren nu gelukkig op voorraad en dacht: Liever nu bestellen dan uiteindelijk zonder te zitten! (want ik heb niks anders om in te schrijven. kuch). Ik bestelde de Leuchtturm 1917 in de kleur Emerald en Army groen, natuurlijk met bij passende pen loops.  Naast de journals wilde ik weer wat nieuwe fineliners bestellen. Mijn faber castel PITT in de maat S, begon een beetje raar te doen met schrijven en gooide de als eerste in mijn winkelwagen. De maat XS en de maat M bestelde ik ook, die bestonden al een tijd maar voor mij nieuw om mee te werken. De M bevalt mij tot nu toe ontzettend goed.

Via de Action Facebook had ik gezien dat er een hand lettering boek was van 2 euro en besloot om mijn schoenen aan te doen en er direct heen te gaan. Ik heb serieus gewoon het laatste exemplaar kunnen pakken voordat ook maar iemand de tijd voor had om zijn/haar arm uit te steken. Het is een ontzettend grappig boekje waar binnenkort nog wel een artikel van zal verschijnen. Naast het boekje kocht ik wat verf penselen en huishoudelijke dingen (die totaal niet boeien)

De Hema vind ik altijd leuk om rond te snuffelen op de Stationery afdeling. Al heb ik met mijzelf echt afgesproken dat ik daar niet meer ga vallen voor alle notitieboekjes die ze daar kopen en ook niet meer voor ieder leuk pennetje. Wel zag ik ontzettend leuke paperclips in de vorm van een hartje bij de cadeau koppen die Hema sinds kort hebben (en stiekem ontzettend leuk zijn) en besloot die mee te nemen.

We kregen een hele leuke verassing en daarmee had ik naast het vakantiegeld nog budget voor wat luxere producten. Af en toe werk ik met waterverf omdat ik weer eens probeer om creatief te zijn, mijn waterverf set van de Hema was ik ontzettend zat omdat het enorm brokkelde en dat zag je terug op papier. ik ging op zoek naar een waterverf setje dat iets duurder is dan het gemiddelde pallet van 1 euro en kreeg van Femke het advies om te kijken naar Winsor & Newton. Ik bestelde de kit en was ontzettend blij met dit palletje. Binnenkort wil ik naar de verf winkel in Arnhem om te kijken of ze nog extra kleuren verkopen.

En dan de drie pracht stukken waar ik ontzettend blij en trots op ben. Dat zijn de drie vulpennen die ik onlangs kocht. Eentje stuurde Femke naar mij op van Sostrene Grene, die ik ondertussen heb beplakt met een sticker van Paperkumaco. Het is een pen van 2 euro en is geweldig. Kan ik echt aanraden als je wilt beginnen met het schrijven met vulpennen, al is het maar om te kijken of het wat voor je is. Daarnaast bestelde ik vorige week de Lamy Al Star in donker paars, de pen had ik al een tijdje op het oog en kon ik nu dan eindelijk bestellen. De pen zelf is 26 euro en daarbij komen nog de vullingen van Lamy. Vijf voor twee euro. Ik bestelde een aantal kleuren: Roze, turquoise, zwart, en paars. De inkt past overigens ook op de Sostrene Grene vulpen. Hema inkt zal niet in je Leuchtturm 1917 dot grid werken, tenminste niet bij mij en Femke.

Een tijd terug was ik in de boekhandel (waar moet ik anders zijn in deze wereld) en zag bij de verkoop balie een ontzettend mooie Lamy vulpen. In Rose Goud. De prijs was belachelijk en liet de gedachten dan ook snel varen. Tot mijn vriend weer begon over de pen en ik hem niet meer uit mijn hoofd kreeg. Hij zei dat ik hem mocht kopen en dat het nu of nooit was. Schoenen aan, lopend naar de boekhandel en hij was afgerekend. Het deed even pijn om de pincode in te voeren, maar dan heb je ook wat. Deze drie vulpennen zijn echt mijn pronkstukken geworden. Ook over de vulpennen zullen nog losse artikelen komen.

(Door vakantiegeld, niet op vakantie gaan en een ontzettend leuk extraatje aan geld heb ik alles kunnen kopen. Normaliter zou ik ook niet zoveel kunnen kopen en moet ik er voor sparen)

3 comments on “Random stationery haul #2

  1. Vulpennen is voor mij echt nostalgie. Op de basisschool moest ik altijd met vulpen schrijven. Waardoor ik op de middelbare school expres altijd met een normale balpen schreef. Nu vind ik vulpennen toch wel weer wat hebben. Een bepaalde charme. vandaag ben ik nog in Groningen en zal ik is even kijken bij de Sostrene Grene. Lijkt me wel weer leuk om te gebruiken en voor 2 euro al helemaal!

  2. Oh, een Lamy-pen had ik ook vermits die ook pennen voor linkshandigen hadden. Ze moet hier nog ergens liggen als ik me niet vergis. Alleen niet meteen bij de hand vermits ik ze jaren (20 of meer) geleden won met een schrijfwedstrijd en ondertussen een andere pen gebruik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *