Review: drie dot grid notitieboekjes van AliExpress

In mijn zomervakantie wilde ik ontzettend graag naar Dusseldorf gaan om de winkel Muji leeg te gaan plunderen. Ze verkopen daar notitieboekjes van gerecycled papier en minder dikke boekjes dan bijvoorbeeld een Leuchtturm.  Helaas ging het tripje niet door vanwege weer omstandigheden, dus besloot ik AliExpress eens op te gaan en te kijken of daar iets vergelijkbaars te vinden is.
Op AliExpress heb je soms verborgen parels zitten, soms ook totaal niet. Het leek mij leuk om verschillende soorten dot grid notitieboekjes te bestellen en te kijken of er een verborgen parel tussen zit. Ik bestelde drie typen notitieboekjes: een simpele met een bruine voorkant, een met een spiraal band, een een Travellers Notebook. Van rete goedkoop naar iets duurder.

Simpel bruin notitieboekje

Allereerst wilde ik een boekje wat niet veel geld kostte en misschien ook wel leuk was om op te pimpen. Ik vond dit simpele dot grid notitieboekje in een no-time en moest goed kijken welke optie ik koos voor de dot grid versie. Uiteindelijk heeft de verkoper van dit notitieboekje met ontzettend goed geholpen. Dit boekje koste $4,70, het hangt er per dag af wat de kosten ongeveer in euro’s zijn. Het boekje kwam ongeveer 1,5 week na bestelling binnen. Redelijk snel dus!

Zoals ik al zei ging ik voor een redelijk simpel notitieboekje en dat is het ook echt. De buitenkant is van bruin karton en de binnenkant zijn de pagina’s een heel klein beetje gelig. Wat mij betreft is dat niet storend geel, het is een beetje creme achtig vergeleken met een Leuchtturm. Wat ook goed te vergelijken is, is dat de puntjes in dit boekje een stuk lichter zijn dan in Moleskine of een Leuchtturm. Ze zijn prima te zien en om mee te werken, het is niet zo dat je een puntje mist. Alleen is het niet zo overheersend als in een ander notitieboekje.

En dan de pennentest, is dit notitieboekje het ook waardig om alle pennen te door komen? Helaas, niet bepaald. Van boven naar beneden: Zebra Mildliners, Stabilo Marker + Stabilo Pastel pen, Pilot Juice gelpennen, vulpen test (Lamy ink) en een Faber Castell PIIT pen. Het schrijven zelf is geen probleem, het papier pakt de meeste pennen goed op en de kleuren zien er uit als altijd. Behalve met de dikkere punt fineliners (F en M) van Faber Castell. De punten F en M worden nogal brokkelig op het papier. De S punt is geen probleem.

Wat betreft het tonen van je tekst aan de andere kant van de bladzijde, is dit net iets meer dan een Leuchtturm. Ik weet dat je niet alles kunt verwachten van een goedkoop notitieboekje, maar dit had ik stiekem wel gehoopt. Ondanks dat moet ik zeggen dat het papier nog vrij weinig laat zien van markers zoals de Zebra Mildliner en de Stabilo markers.

Toen ik dit notitieboekje tegen kwam was ik eerst heel erg sceptisch of ik het wel moest bestellen. De verkoper had nog weinig verkopen gedaan en er stonden helemaal geen reviews van dit notitieboekje. Ik besloot de sprong te wagen en bestelde dit spiraal dot grid notitieboekje voor 8,50$. Verassend genoeg was het boekje een dag eerder binnen. De verkoper hield mij met berichten op de hoogte van de status van verzending en dat vond ik zeer prettig.

Het notitieboekje is te bestellen in twee maten: A5 en B5 en is verkrijgbaar in twee kleuren: roze en blauw. Ik ben simpelweg voor blauw gegaan omdat ik niet z’n fan ben van roze. Toen ik het boekje opende viel mij allereerst op dat de voorkant van redelijk dik plastic is, wat toch nog redelijk flexibel mee buigt als je hem opent vanuit een hoek.

Het papier is wederom een klein beetje creme achtig, al stoort dit wederom niet. Het enige wat mij af en toe wel stoort is de aanwezigheid van de puntjes op het papier. Deze zijn een stuk scherper dan een Leuchtturm en daar kun je je soms nog wel eens blind in staren. Qua pennen reageert het boekje net zoals met het simpele bruine boekje. De vulpennen, gelpennen en markers gaan goed. Behalve wederom de Faber Castell F en M. De S en de X zijn geen problemen maar met de F en de M word het een zooitje.

Op het moment dat ik de bladzijde omsloeg om te kijken hoe de pennen het hebben gedaan met ‘bloeden’ en ‘ghosting’, was ik oprecht verbaasd en enthousiast. Er is/was bijna niks te zien. Ik weet nog heel goed dat ik uit enthousiasme Femke heb ge-app’t dat dit geweldig is. Vergeet de iets dikkere puntjes, het is gewoon goed papier! De mildliners doen het er goed op, mijn vulpennen en mijn favoriete gelpennen ook. Jammer voor de faber castell pennen, als dit notitieboekje in gebruik word genomen zullen die niet gebruikt worden. Ha! Wat een pareltje.

Als laatst kocht ik een travelers notebook. BohoBerry kwam onlangs met een inrichting video en iedereen in haar Facebook groep ging een beetje los. Ik (na lang twijfelen vanwege de prijs) besloot om er eentje van AliExpress te kopen, om die uiteindelijk te gebruiken als ‘cover’ voor mijn Leuchtturm. (Gezien die best nog wel smerig word).

Zoals ik al zei aan het begin van deze post is de Travellers Notebook iets duurder dan bovenstaande twee notitieboekjes. Daarom heb ik er ook express geen budget artikel van gemaakt gezien de notebook niet bepaald budget is. Voor de prijs van 22 euro krijg je: De kaft, de elastiekjes, drie notitieboekjes, documenten houder, plastic zip zakje, pasjes houders en accessoires. Op het moment zie ik dat de verkoper je ook nog twee washitapjes cadeau geeft. Dit was nog niet toen ik hem bestelde. Voor een traveler notebook is dit nog steeds redelijk goedkoop, gezien je er heel wat voor terug krijgt en je alles zelf kunt bepalen.

Het papier is ongeveer dezelfde kwaliteit als bij de eerste bruine kaft notitieboekje en vond ik niet nodig om nogmaals een pentest te fotograferen. Gezien dat al is gedaan hierboven. De kaft zelf is van een hele fijne stof, niet te soepel of te stroef. Wanneer je een krasje maakt met je nagel kun je die er heel makkelijk uitvegen. Maak je een te diepe kras, dan zie je hem nog wel. Mocht je dit willen kopen lees dan heel goed de advertentie en bedenk welke elementen je wilt hebben. Gezien het bedrag over de 20 euro is, heb ik de verkoper gevraagd om dit als gift te versturen. Wat hij ook heeft gedaan. Gelukkig heb ik geen douane kosten gekregen.

Mocht je willen beginnen met een Bullet Journal en perse een dot grid boekje wilt hebben maar niet weet of je dot grid papier wilt gebruiken: dan zou je prima het simpele bruine boekje of het spiraal notitieboekje kunnen proberen. Weinig pagina’s, redelijk goedkoop en easy to burn wanneer het allemaal lijkt te mislukken. Mocht je voor een goedkope travellers notebook willen gaan, zoals hierboven: let goed op wat jij wilt en of de TN voldoet aan al jou eisen.

4 comments on “Review: drie dot grid notitieboekjes van AliExpress

    1. Bedankt voor het compliment <3 Zeker, ik ben ook helemaal gek op de boekjes van Leuchtturm! Vond het wel eens leuk om een test hier mee uit te voeren, kan mij voorstellen dat er soms mensen zijn die een budget test wel waarderen :D!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *