Review: Hema Highlighters

Angelica heeft laatst de Mildliner highlighters getest en toen ik een doosje highlighters bij de Hema tegenkwam, was ik benieuwd of deze dan beter (of slechter!) waren. Omdat ze maar €2 voor 12 stuks zijn, kon ik ze niet laten liggen.

Er zitten zes verschillende kleurtjes in een doosje, dus je hebt twee stuks van elke kleur. Voor €2 voor een doosje is dat een zeer goede deal. Ik vind het vooral leuk dat de Hema heeft gekozen voor de standaard kleuren als geel, groen en blauw, maar ook paars, roze en oranje heeft toegevoegd.

Natuurlijk test ik ze in mijn Leuchtturm 1917 notebook, en zoals je ziet drukken ze totaal niet door. Je kunt een heel klein beetje ghosting zien, maar dat is echt minimaal. Wat dat betreft zijn de highlighters geslaagd.

Maar ja, dan het highlighten zelf. Met een balpen gaat het prima zoals je ziet, maar ik had ook niet anders verwacht. Daarna gebruikte ik de fineliner van de Hema zelf, maar zowel nat als droog (waarbij ik de pen minstens een minuut heb laten drogen!), is het slecht, heel slecht. Je ziet dat de stift de kleur uitveegt en zelfs opneemt. De punt van mijn gele highlighter was zelfs een beetje zwart! Nat of droog maakt dus niet uit. Ook met een Pilot Frixion pen doet de highlighter het niet goed, waarbij nat nog iets beter uit de bus komt. Maar ook hier veegt de highlighter je inkt weg.

De Hema highlighters zijn dan misschien goedkoop, maar als je andere pennen dan een balpen gebruikt kan ik je deze niet aanraden. Ik had een lichte hoop dat ik een onwijze ontdekking had gedaan, maar helaas. Op zoek naar andere highlighters dus!

One comment on “Review: Hema Highlighters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *