Review Leuchtturm 1917 officiële bullet journal


Zoals jullie weten ben ik ontzettend gek op de notitieboekjes van Leuchtturm en kan ik sinds kort ook echt niet meer zonder. Mijn Leuchtturm en ik gaan door het leven als een Siamese tweeling, oké, dat is misschien iets te overdreven maar het komt er goed op neer. Een tijdje geleden alweer kwam er een samenwerking tot stand tussen Leuchtturm en de bedenkers van het Bullet Journal systeem. Hierdoor is er een officiële Leuchtturm 1917 Bullet Journal ontstaan. Vandaag nemen we je mee in deze speciale editie.


Specificaties

240 genummerde pagina’s
Inhoudsopgave
Gebonden in een gekleurd hardcover met kunstlederen omslag
Dotted Grid
Drie leeslinten
Elastische sluiting
Uitleg over het Bullet Journal systeem
Laatste acht pagina’s zijn uitscheurbaar
Opbergvak achterin
Sticker etiketten
kleur: zwart en emerald

We beginnen bij het begin, Leuchtturm 1917 is een Duits bedrijf dat notitieboekjes maakt en mij ontzettend gelukkig maakt hiermee. Mocht het bedrijf ooit failliet gaan dan lig ik onder een steen te huilen. Naast dat, zijn de notitieboekjes van Leuchtturm de laatste maanden in populariteit gestegen. Zo erg zelfs dat de bedenker van het Bullet Journal systeem met hun samen is gaan werken aan een ‘echt’ Bullet Journal. Bullet Journaling blijft een systeem inplaats van een notitieboek. Een dotted grid journal kun je nog steeds voor meerdere doel einden gebruiken.

Als je de Leuchtturm 1917 Bullet Journal editie open slaat valt je direct op dat naast je ‘contact’ gegevens een gehele pagina is gewijd aan de Key Index, dit hebben ze direct vast gemaakt aan de hardcover voorzijde. Als je het Bullet Journal systeem nog niet gewend bent is dit ontzettend ideaal. Het bespaart je uren op Pinterest en wat teken uurtjes als je het normaal gesproken zelf maakt. Naast de voorgedrukte symbolen heb je ook nog genoeg plek om je eigen kleur coördinatie en eigen symbolen toe te voegen.

Direct onder de Key staat aangegeven dat er meer informatie te vinden is op pagina 241 van je Bullet Journal. Uiteraard heb ik gecontroleerd of dit waar is, en het klopt. Vanaf pagina 241 begin je met de introductie tot het bullet journal systeem. Van de Key Index, future logs, maandelijkse logs, wekelijkse logs, en dagelijkse to-do’s komen allemaal uitgelegd voorbij. Persoonlijk had ik dit geweldig gevonden als ik net was begonnen met mijn journal.

De Leuchtturm 1917 Bullet Journal editie bevat kleine verschillen met de normale dot gridded notitieboekjes van Leuchtturm. Deze journal is ontzettend aan te raden wanneer je net begint in de wereld van Bullet Journaling en je een zetje in je rug nodig hebt.

Naast de Index (en de tips) zijn er nog andere dingen vast gedrukt in je journal. Wees niet bang want je kunt je journal nog steeds helemaal je eigen maken. Na het omslaan van je eerste paar pagina’s kom je terecht in de Index. Hier in staan alvast twee dingen voor gedrukt om een voorbeeld te geven hoe je je Index kunt invullen. Future log 1-4 en Instructions 241-248. En inplaats van drie pagina’s voor je Index heb je er nu vier. Als je door gaat naar pagina 1 tot en met 4 dan kom je de laatste voor gedrukte pagina’s tegen in je journal vanuit Leuchtturm en BUJO. Hier kun je een maand kalender in kwijt en je toekomst plannen die je wilt tracken. Voor de rest is de journal net zo naakt als een nudisten strand en kun je al je eigen creativiteit er in kwijt.

Al met al is de Leuchtturm 1917 Bullet Journal editie geschikt voor wanneer je net begint met journallen. Als je nog niet weet waarvoor alles is dan kun je alles makkelijk opzoeken in de achterzijde van het boekje. Op het moment ben ik toe aan mijn derde journal en heb mijn eigen dingen die nu wel en niet werken, dus misschien ga ik binnenkorf creatief om met mijn Key Index. En het aller positiefste van alles is dat de journal drie linten bevat! Dat mogen ze bij iedere Leuchtturm wel doen.

De Leuchtturm 1917 Bullet Journal editie is onderandere verkrijgbaar bij Whatsinabag.nl, Amazon en mogelijk ook je lokale boekhandel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *