Review: Moleskine hardcover A5 dotted

moleskine-voorkant

Ik ben al zo lang ik me kan herinneren gek op notitieboekjes. Toen ik wat meer geld te besteden had, kocht ik een Moleskine en ben eigenlijk al jaren gek op de Moleskine agenda’s. Toen ik met bullet journalling begon, kwam ik de Leuchtturm heel erg vaak tegen, maar wist ik eigenlijk niet of er ook dot grid Moleskines waren. Toen ik laatst een bestelling bij Amazon plaatste, moest deze ook in mijn mandje.

Product specificaties

Merk: Moleskine
Prijs: €16,19
Dimensions: Large formaat: L 21 x B 13 cm
Cover: Hardcover
Binding: Gebonden in de rug
Kleur: Zwart (ook verkrijgbaar in andere kleuren)
Pagina’s: 240 ongenummerde pagina’s
Papier: 70 gram wit papier
Rule: dotted
Features: Insteek map aan de achterkant, één leeslint, afscheurbare pagina’s achterin.

Inhoud

De Moleskine begint met deze pagina, waar je je gegevens achter kunt laten voor als je je Moleskine verliest.

moleskine-binnenkant

Dan de pagina’s. Deze zijn, zoals ik al eerder zei, met dot grid. Dit is ideaal als je een bullet journalling doet. Je kunt tekenen, schrijven en makkelijk tabellen en meer maken.

moleskine-dot-grid-pagina

Op de laatste pagina zit een insteekvak waar je papieren in kwijt kunt.

moleskine-binnenkant-2

Pentest

Wat ik echt heel belangrijk vind is de kwaliteit van het papier. Ik vind het vervelend als mijn pennen doordrukken of als mijn pennen op de volgende pagina doorschijnen. Ik heb voor deze pentest gebruik gemaakt van mijn standaard pennen: de Pilot Frixion, de Faber Castell Pitt Artist pen en de Kuretake brush pennen.

moleskine-pen-test-collage

Eindoordeel

Ik blijf Moleskine notitieboekjes echt heel fijn vinden en snap waarom ze al jaren lang zo populair zijn. Moleskine komt met ongenummerde pagina’s en met maar één leeslint. Dit is echt het grote nadeel in vergelijking met Leuchtturm en ik kan me voorstellen dat je daarom liever een Leuchtturm kiest.

Momenteel gebruik ik een Leuchtturm (een kijkje in mijn huidige bullet journal kun je snel hier lezen!) en ik moet erg wennen aan het stroeve papier. Dat is persoonlijke voorkeur en daar vind ik de Moleskine echt weer beter in.

Gebruik jij een Moleskine of een Leuchtturm? Welke is jouw favoriet?

3 comments on “Review: Moleskine hardcover A5 dotted

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *