Review Pilot Juice Gelpennen

Na een tijdje te hebben gescrold op Instagram kwam ik opeens ontzettend vaak dezelfde pennen tegen, de Pilot Juice gelpennen. Veel planners gebruiken deze pennen schijnbaar en ze wekte mijn interesse doordat ze mij deden denken aan de ouderwetse gel pennen van vroeger. Uren was ik daarmee bezig en besloot om de Pilot Juice pennen te bestellen.

De Pilot Juice is een gel inkt pen die beschikbaar is in drie verschillende ‘punt’ maten (0.38, 0.5 en 0.7 mm) en een grot range aan verschillende kleuren. 36 kleuren in de 0.5mm maat en wat minder kleuren in de andere maten. De pennen (0.5mm) heb ik via Amazon.com moeten bestellen omdat het om en Japanse set pennen die gaat, die net zoals de Mildliners, lastig te krijgen zijn in Nederland. De verkoper heeft ze zelf ook geïmporteerd vanuit Japan. De prijs was ongeveer 10 dollar voor een set van 12 gel pennen in verschillende kleuren, verzendkosten hoefde ik niet te betalen en vond het een koopje.

De grip van de pen is comfortabel en lichtelijk in te drukken, hierdoor is het geen straf om de pen een langere tijd in je handen te houden. De rest van de pen is plastic en heeft een normale pen maat. Helaas is de inkt niet uitwisbaar zoals bij de Pilot Frixion pennen De inkt van de pennen zelf schrijven erg helder qua kleuren, komen ook goed overeen met de kleuren die de pen aangeven en je maakt vrij scherpe lijnen met wat je ook schrijft of tekent.

Volgens Pilot moet de inkt water proef zijn en zal niet moeten vervagen ook niet in de loop van de tijd. Dit moest ik natuurlijk wel even testen voordat ik deze informatie zo online zet. Ik maakte een test blad en scheurde deze uit mijn ‘test’ kladblok. Ik gooide een bakje met water over het papier en zag dat de inkt wel iets uit loopt maar niet schrikbarend als met een balpen of een fineliner. De woorden zijn nog steeds te lezen. Het is niet volledig water proef maar teleurstellend kan ik het ook niet noemen. Zelfs na het drogen van het papier zien de woorden die geschreven zijn er nog redelijk uit. Handig als je dus student bent en je nog wel eens wat laat vallen!

Op de pen zit een clip en die is echt geweldig. Normaal gesproken heb je een plastic clip op je pen zitten die je niet heel ver kunt uitbuigen. Deze pennen kun je bijna overal aan vast maken. De clip zelf moet je eigenlijk behandelen als een wasknijper, je drukt hem open en de veer (die in de clip zit) buigt mee. Je kunt hem dus aan je notitieboek vast maken en daar onder nog een stapel papier schijven en het blijft zitten. Naast dat er een clip op zit, zit in de clip zelf een klein rondje zodat je de pen nog aan een touwtje vast kan maken. Waarom je dit zou doen, geen idee. In mijn ogen is dat laatste dan ook een klein beetje nutteloos.

De pennen zijn ontzettend leuk en geven mij echt een nostalgisch gevoel aan vroeger met de ouderwetse gel pennen. De pennen zijn van goede kwaliteit, wat ik eigenlijk niet had verwacht. Ondertussen is een van de pennen ook echt een favoriet geworden om mee te werken op kleine To Do listjes. Met de pennen zou je naast schrijven ook nog kleine stukjes kunnen inkleuren op een kleurplaat. De inkt blijft namelijk mooi. Zoek je dus goedkopere gel pennen en heb je geduld voor 2 a 3 weken voor dat de pennen binnen komen, dan raad ik je deze set pennen aan.

One comment on “Review Pilot Juice Gelpennen

  1. Ik vind de “wasknijper” clip echt een briljante uitvinding! Dat mogen ze van mij standaard op pennen zetten. Wat een mooie kleuren zeg! Ik zou er bijna helpen en door gaan gebruiken, maar eigenlijk gebruik ik alleen een witte gelpen om mijn tekeningen te voorzien van highlights.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *