Review: Rhodia dot pad

Naast Leuchtturm en Moleskine is het merk Rhodia ook wel redelijk populair als bullet journal. Het papier schijnt heel goed te zijn en toen ik laatst dit dot pad zag bij de Penstore, wilde ik het wel uitproberen. Vandaag lees je mijn review!

Type: Rhodia Dot Pad A5 orange
Formaat: 148 x 210 mm
Papier: 80 grams
Aantal pagina’s: 80

De binnenkant van de dot pad ziet er goed uit, de stippen zijn niet te donker, maar ook niet te licht. Het papier voelt dik aan, meer vergelijkbaar met Leuchtturm papier dan met Moleskine papier. Het is afscheurbaar, dus je kunt makkelijk beide kanten gebruiken om bijvoorbeeld je bullet journal lay outs uit te proberen. Ik kan me ook voorstellen dat je deze dot pad gebruikt om je handlettering te gebruiken.

Wil je gaan handletteren op de dot pad is een pen test natuurlijk het belangrijkste. Mijn vulpen van Sostrene Grene werkte prima, net als de Faber Castel Pitt Artist Pen en de Micron pen. Het papier is wat stroever en dat merk je heel goed. Ik hou van het papier van de Moleskine omdat mijn pennen er overheen glijden en dat is bij deze dot pad niet zo.

De Pilot Frixion pen werkte voor mij echt niet. Ik vond het niet prettig schrijven en datzelfde had ik met de Sharpie. Misschien komt het door de pennen of door het papier of een combinatie van beiden, geen idee.

Zoals je kunt zien is er wel wat ghosting met alle pennen, de sharpie drukt natuurlijk weer door. Ik heb nog geen papiersoort gevonden waarbij mijn sharpie niet doordrukt, maar ik laat ‘m toch altijd zien.

Ik ben erg onder de indruk van het papier en zit er zelfs aan te denken om een Rhodia te gaan gebruiken voor mijn bullet journal (als mijn voorraad notebooks op is.. ooit!). Ik ga deze Rhodia dotpad gebruiken om toch weer mijn handlettering te oefenen en dan helemaal mijn brushpen technieken. Je vindt ‘m bij de Penstore voor €3,59.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *