Review: Rhodia Rhodiarama Goal Book

Vandaag weer eens een review van een notitieboek, maar geen Leuchtturm of Moleskine, maar een Rhodia. Na de Rhodia dotpad die ik laatst besprak, was ik zo benieuwd naar een notitieboek van dit merk. Bij de Penstore hadden ze deze net binnen gekregen dus ik kon ‘m niet laten liggen.

De cover is heel floppy en buigzaam, zeker geen hardcover, maar wel heel fijn. Het enige nadeel van dit materiaal is dat het elastiek een flinke indruk maakt in de cover, dat vind ik wel echt heel jammer.

Er zitten twee leeslinten in, wat echt fijn werkt als je het gebruikt als een bullet journal.

Maar goed, nu op naar de binnenkant. Je start de Rhodia goalbook met een inhoudsopgave van vier pagina’s.

Daarna volgt een totaal jaaroverzicht, met alle maanden in een vertikaal overzicht. De dagen zijn niet ingevuld dus je kunt op elk moment van het jaar starten.

Na het jaaroverzicht heb je een maandoverzicht, vooral handig als je deze goalbook wilt gebruiken als bullet journal. Je kunt dit heel makkelijk gebruiken als future log en hoef je dat niet elke keer uit te tekenen.

Wat ik een groot voordeel vind van de Rhodia Goalbook is dat al die pagina’s voorin erin zitten en nog niet meetellen met de pagina nummers.

Dan de achterkant, daar komt het orange van Rhodia terug en heb je een vakje voor losse papieren.

Dan het belangrijkste natuurlijk, de pentest. Het papier van de Rhodia goalbook voelt heeeeel glad aan, het schrijft dan ook echt heerlijk. Bijna alle pennen ghosten sowieso, maar ik vind dat de sharpie het eigenlijk nog best OK doet. Met de vulpen moet je niet echt kleuren, want dan drukt het wel echt door, maar het schrijven ermee, oh my.

Je kunt het wel raden, ik ben fan van de Rhodia Goalbook. Ik heb deze dan ook bijna gelijk in gebruik genomen als mijn huidige bullet journal.

De Rhodia Goalbook is te koop bij Penstore voor €17,95.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *