Review: Stabilo Pastel Color Fineliners (0.4)


Het is alweer even geleden dat ik echte Stabilo fineliners heb gebruikt, vooral op de middelbare school gebruikte ik ze om mijn kaften onder te krabbelen en te krabbelen in schriften. Het enige nadeel was altijd dat die pennen ontzettend door drukte. Laatst liep ik in de boek handel en zag een ontzettend mooi Pastel Fineliner setje liggen van Stabilo, ik twijfelde even of ik het setje moest kopen maar mijn zwak voor pastel tinten had het gewonnen.

Het leek mij leuk om deze fineliners zelf een kans te geven op alle andere pennen waar we tot nu toe over hebben geschreven. Helemaal happy ging ik naar huis en nam de pennen onder de loep. In deze set krijg je acht pastel kleuren voor de prijs van €5,49 in de maat 0,4. Ontzettend leuk wanneer je net begint met je Bullet Journal verslaving of een mooie toevoeging aan je groeiende collectie pennen.

De verpakking geeft aan dat de pennen een maat van 0,4 mm hebben, persoonlijk vond ik ze er nog redelijk dit uit zien en besloot ze te vergelijken met de 003 en de 005 van Staedtler. De grijze Stabilo heb ik voor vergelijking in de foto gebruikt, zodat de punten er even donker er uit zien. De dikte valt inderdaad mee wanneer je de pen vergelijkt tussen de 003 en de 005. Je word dus niet gefopt qua maat.

De pennen test besloot ik dit keer in twee delen te testen, zowel op Moleskine papier als op het papier van mijn Leuchtturm 1917 Bullet Journal. De laatste tijd merkte ik al dat sommige pennen anders reageerde in een Moleskine dan bijvoorbeeld een Leuchtturm, dus besloot ik beiden schriften te gebruiken.

De pennen zelf schrijven ontzettend fijn, met sommige lichtere kleuren krijg ik het idee dat je iets harder moet drukken om de kleur echt op het papier te krijgen. De kleuren komen dan misschien niet helemaal overeen met de kleuren van de dopjes, ondanks dat zijn ze nog steeds ontzettend mooi. Op het moment is de zalm roze mijn favoriet. Het enige nadeel wat ik opmerkte op het Moleskine lijntjes papier is dat de fineliners toch wel een klein beetje door bloeden naar de achterkant van het papier. Op de foto zie je dit niet ontzettend goed maar in het echt wel. 

Dezelfde pennen testte ik dus ook in mijn Leuchtturm 1917 en wederom schreef ik soepel met de pennen en besloot weer te kijken aan de achterkant. Tot in tegenstelling van het Moleskine papier is het bij de Leuchtturm niet door gedrukt. Ook heb ik het idee dat de iets lichtere kleuren beter naar voren komen op het papier van Leuchtturm.

Voor de prijs van deze pennen en de kwaliteit verhouding mag ik absoluut niet klagen. Voor acht van deze fineliners vind ik de prijs nog schappelijk genoeg om de set iemand cadeau te doen of zelf aan te schaffen voor een eerste journal set. Deze pastel kleurtjes zullen in ieder geval aankomende lente erg vaak gebruikt gaan worden, al behoren deze pennen (nog) niet tot mijn persoonlijke favorieten.

 

3 comments on “Review: Stabilo Pastel Color Fineliners (0.4)

  1. Wat een super leuke set! Ik gebruik de ‘gewone’ set heel erg graag. Maakt het schrijven net wat leuker. Deze set ga ik onthouden. Zo’n leuchtturm 1917 boekje lijkt me zo fijn om een bullet journal in te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *