Stabilo Pastel Markers Review


Op ons blog hebben we al verschillende markers geprobeerd en hebben helaas nog steeds niet dé marker gevonden waar ons hart keihard van gaat bonken. Tijdens mijn shop tripje online kwam ik de Stabilo Pastel markers tegen, op Instagram had ik ze al vaak voorbij zien komen en besloot ze eens te bestellen. Kijken of ze zo goed zijn als iedereen beweert, in de hoop nu eindelijk de perfecte marker te vinden.

De pastel tinten zijn naar mijn hoofd geslagen dankzij de lente die onlangs is begonnen. De Stabilo Pastel markers komen in een set van 4 + 2 gratis, dus totaal zes leuke markers voor de prijs van €5,49 wat op een mooi prijsje is voor zes markers. De kleuren in deze set zijn als volgend: geel, oranje, roze, paars, blauw en groen. Natuurlijk wel in de pastel tinten, anders zouden ze denk ik wel heel fel zijn.

Na de ervaring met de andere markers was ik ontzettend bang dat dit wederom een teleurstelling zou gaan worden. Echter besloot ik om neutraal de kijken of deze markers een stuk beter zouden zijn.  Je hoeft amper kracht te zetten om ontzettend veel kleur uit de markers te krijgen, persoonlijk vind ik dat de kleuren goed overeen komen met de kleur van de verpakking. Al heb ik toch wat moeite om de oranje en de roze kleur te onderscheiden. Boven mijn verwachting doen de fineliners het ontzettend goed met een normale balpen en zelfs met een fineliner! Dat laatste had ik echt niet verwacht en sprong letterlijk een gat in de lucht, mijn zoektocht is gestaakt. Eindelijk de perfecte marker!

Gelijk sprong door mijn hoofd dat ik niet zo enthousiast moest zijn, gezien ik de markers nog niet op het Leuchtturm papier heb geprobeerd. Uit ervaring met de Zebra Mildliners doen markers het nog wel eens op verschillend papier beter. Met mijn hart in mijn keel besloot ik een test te doen met het Leuchtturm papier, met een paar zweet handen markeerde ik de boel en sprong weer in de lucht (Stiekem deed ik een dansje) en zag dat de markers daar ook ontzettend goed op werken. Inclusief met de fineliners!

Ook deed ik nog een test met de fineliners en de markers op Leuchtturm en Moleskine papier met wanneer de fineliner nog ‘nat’ is. Normaal gesproken loopt het ontzettend uit en ik moet zeggen dat ik het nog wel mee vind vallen op het Leuchtturm papier. Op het Moleskine papier loopt hij toch iets meer uit als je direct na je fineliner gaat markeren.

De Stabilo Marker is een absolute aanrader en het enige min punt wat ik vind (en altijd al heb gevonden) is het formaat van de Stabilo markers. Als de formule van de Stabilo marker nou in de verpakking van het Zebra Mildliner formaat gestopt kon worden was het echt dé perfecte marker geweest. Dus Stabilo, als je leest, wil je alstublieft deze perfecte marker in het perfecte formaat uitbrengen?

Normaal gesproken ben ik heel nuchter als het op pennen en markers aankomt maar ik ben nu dol gelukkig met deze pastel set en ben zeker van plan ze heel vaak te gaan gebruiken. De kleuren zijn geweldig en ze doen het zo goed op balpen en de fineliners dat ik fan ben geworden. De prijs van €5,49 is het dus waard! De set is onder andere te koop bij de lokale boekhandel of op Penstore (waar ik ze heb gekocht)

 

6 comments on “Stabilo Pastel Markers Review

  1. Ik ben helemaal gek van pastel dus deze komen ook op mijn lijstje. Jammer genoeg moet ik wachten totdat we weer in NL zijn want ze zijn hier (op lanzarote) helaas niet te koop..

  2. Hi Angelica, wat een leuke positieve review, super leuk dat je zo enthousiast bent! De vorm zullen we helaas niet snel aanpassen, die is juist zo gemaakt, zodat we nét weer anders zijn dat de rest. En dat willen we altijd graag…! Héél veel plezier nog met de pastel markers! Kleurrijke groeten, Belinda, STABILO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *