StationeryLovers Interviewt: Laura Steenks

Als het iets is wat Femke en ik leuk vinden is het een kijkje nemen in andermans Bullet Journal, om inspiratie op te doen maar uiteindelijk ook gewoon spieken of diegene er ook een zooitje van maakt zodat wij normaal over komen. Vandaag hebben wij een interview voor jullie met onze favoriete Nederlandse Bullet Journal YouTube Koningin- Laura Steenks en bespreken alle ins and outs met haar.

Ik ben Laura

Negentien jaar en plaats elke week een video op mijn YouTube kanaal over bullet journalen. Ik studeer Voeding & Diëtetiek in Nijmegen en ik zit nu in het tweede jaar, waar ik het erg naar m’n zin heb. Verder heb ik twee bijbaantjes; ik werk bij de Blokker en als Hulpstudent, waarbij ik momenteel bij twee gezinnen schoonmaak.

In 2015 ontdekte ik het bullet journal systeem. Ik denk dat ik er ergens iets over las en ik was er zo benieuwd naar dat ik in een simpel Hema notitieboekje mijn eerste bullet journal begon. Dat was meer een beetje proberen, maar ik wilde er wel verder mee dus in december 2015 bestelde ik een Leuchtturm1917 om het echt goed aan te gaan pakken. Ik heb nog nooit een Moleskine of Leuchtturm gehad, ik twijfelde eerst over welke ik zou nemen. Gelukkig had Boho Berry een vergelijkingsvideo gemaakt en daardoor heb ik voor de Leuchtturm gekozen. Voor mijn bullet journal voor 2017 gebruik ik zelfs de officiële Bullet Journal Leuchtturm1917!

Op 1 januari 2016 begon ik in mijn eerste Leuchtturm en dat is het moment dat ik het bullet journalen écht ben gaan gebruiken. Zwarte fineliners gebruik ik het liefst van Staedtler en Stabilo, verder is een geodriehoek bij mij ook onmisbaar, ik hou van strakke lijnen, en kleur mag natuurlijk ook niet ontbreken. Daarvoor gebruik ik mijn Staedtler fineliners en Stabilo kleurpotloden.

Naar mijn mening bestaat de perfecte journal niet, het is zoiets persoonlijks dat dit voor iedereen anders is.

Voordat ik met bullet journalen begon maakte ik al filmpjes op YouTube, maar dan meer over beauty en lifestyle. Toen ik mijn bullet journal begon, ben ik daar ook al gelijk filmpjes over gaan maken. Mijn interesse in beauty en lifestyle zakte een beetje weg en ik merkte dat ik het maken van bullet journal video’s juist steeds leuker begon te vinden. Zo ben ik er dus als het ware ingerold en maak ik nu voornamelijk bullet journal video’s.

Naar mijn mening bestaat de perfecte journal niet, het is zoiets persoonlijks dat dit voor iedereen anders is. Ik ben wel heel tevreden over mijn bullet journal en natuurlijk maak ik ook weleens foutjes, dat hoort er nu eenmaal bij, maar het is nog nooit zo erg geweest dat ik er een hele bladzijde heb uitgescheurd. Ik heb weleens een bucket list pagina gemaakt waar ik niet heel tevreden over was, maar die laat ik er gewoon in zitten. Als ik later een nieuwe bucket list pagina maak (in mijn bullet journal voor 2017) dan kun je op deze manier juist ook goed je vooruitgang zien.

Begin gewoon! Ik krijg weleens reacties op mijn video’s waarin mensen zeggen dat ze niet zo’n mooi handschrift hebben en daardoor dus geen bullet journal gaan beginnen. Het belangrijkste is dat je het zelf kunt lezen en dat het er niet perfect uit hoeft te zien. Zoals ik al eerder noemde geloof ik niet dat er de perfecte bullet journal bestaat omdat het een persoonlijks iets is.
Ik hou graag van een vaste routine en zo ook voor mijn bullet journal. Ik weet nu welke manier van plannen het beste voor mij werkt en natuurlijk blijf ik altijd kijken of ik het kan verbeteren, iets nieuws kan toevoegen of dat er iets overbodigs staat wat net zo goed weggelaten kan worden. Iets helemaal omgooien gebeurt dus niet zo snel bij mij.

Juist omdat we tegenwoordig zoveel digitaal doen is een bullet journal een mooie manier om die pen tussen je vingers te nemen en te gaan schrijven.

Laura haar wishlist bestaat echt uit de perfecte producten: Zo wil ik graag een Rhodia dot pad. Dit heeft het papier van een bullet journal dus zo kun je daar wat dingetjes op uitproberen, zoals indelingen, handlettering of doodling. En de TomBow brush pens, die zie ik bij zoveel mensen voorbijkomen op Instagram. Die lijken me echt ideaal, je kunt er mooie handlettering mee maken, maar ook dingen mee markeren bijvoorbeeld.  Verder wil ik ook nog graag de Sakura Pigma Micron fineliners en Faber Castell Pitt Artist pens proberen.

Zelf ik kijk ook graag naar andere bullet journal video’s om inspiratie uit te halen. Mijn top drie Bullet Journal YouTubers:

  1. Boho Berry
  2. Full Flourish
  3. Caitlin’s Corner

Ik vond het superleuk en een eer om deze vragen te mogen beantwoorden! Daar wil ik de meiden van Stationery Lovers dan ook heel erg voor bedanken en jij bedankt voor het lezen!
Mocht je Laura nu net zo leuk vinden als ons, dan is zij op onderstaande kanalen te vinden:
YouTube / Instagram / Twitter / FacebookBlog

2 comments on “StationeryLovers Interviewt: Laura Steenks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *