Dé tip om je pennen op te bergen

Ik ben gek op pennen en heb lang gezocht naar de ideale manier van opbergen. Ik had verschillende doosjes, etuis en blikjes, maar werd er echt gek van dat alles verspreid lag. Toen ik laatst in de Action was, vond ik dé oplossing.

Heel gewoon: de vershoudbakjes voor vleeswaren! Je koopt ze in een setje van drie (ik kocht dus gelijk twee setjes). Je krijgt daarvoor twee lage bakjes en een hoog bakje, inclusief deksel. Omdat ik ze allemaal op elkaar gezet heb, heb ik dus een deksel over. Het stapelen vergt nog wel even wat oefening, maar als je de prijs hebt gezien, neem je dat helemaal voor lief.

In de kleine bakjes heb ik o.a. mijn Staedtler stiften (in dit bakje past precies een set van 30 stuks), mijn Stabilo fineliners (ook de set van 30 stuks) en wat kleurpotloden.

Waar ik vooral heel erg blij om was, was het feit dat al mijn Action alcohol markers in een hoog bakje passen. Die kon ik echt nergens kwijt omdat ze ze groot zijn. Je kunt je voorstellen dat ik een behoorlijk gat in de lucht sprong toen ik erachter kwam dat dit werkte.

Nu staan ál mijn stiften en pennen in de kast en hoef ik nooit meer te zoeken naar de juiste stiften. Het staat niet alleen een stuk netter, maar ik kan tenminste alles vinden.

En dan het leukste. Want als je op internet gaat zoeken naar opbergsystemen voor pennen en stiften, kom je de duurste systemen tegen. Ja, misschien zien ze er wel een stuk strakker uit, maar als ze €80 kosten, gaat dat me iets te ver.

Deze bakjes van de Action waren (als ik het me goed kan herinneren!) €1,59 per set. Ja. Echt. Je kunt er zelfs compleet losgaan als je er meer dan twee setjes van nodig hebt, voor die prijs kun je er wel een hoop meenemen.

Hoe berg jij je pennen op?

4 comments on “Dé tip om je pennen op te bergen

  1. Ah dit is handig inderdaad! Ik probeer het kopen van pennen te beperken, zeker omdat er maar weinig pennen zijn die écht lekker schrijven. De pennen die ik het meest gebruik staan in mijn bureaubak en de andere stop ik in een etuitje. Netjes weggemoffeld, maar ook erg onoverzichtelijk haha.

  2. De pennen die ik het meest gebruik staan in een pennenbak, verder heb ik een traditionele pennenzak met was basis-schrijfmateriaal in én mijn nogal gigantische verzameling twinmarkers heb ik uiteindelijk in een bloempot gestoken. Op die manier kan ik er meteen het juiste kleurtje van tussen vissen zonder er eerst naar te moeten zoeken.

  3. Handig! Zeker ook omdat ze liggen. Ik heb een keer een pennenbak bij de Xenos gehaald… daarbij heb ik nog een losse pennenbak die ik zelf van een bloemenpot heb omgetoverd en een pennenhouder op mijn nieuwe IKEA wandbord. Dit past allemaal perfect in mijn werkplek, maar misschien is dit wel een idee voor de schrijfwaren die nog in de kast liggen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *